© Rootsville.eu

Dee Daniels (US)
tiltle: The Promise
music: Jazz
release date: may 07, 2021
label: Cellar Music Group
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Dee Daniels

© Rootsville 2021


Voor Dee daniels is deze "The Promise" het debuut bij "Cellar Music Group". "The Promise", is een diep spirituele en krachtige tour-de-force, geïnspireerd op de recente reis van de veelgeprezen artieste met borstkanker. Met twaalf originele composities en een creatief gearrangeerde traditionele, verstevigt The Promise de reputatie van Daniels als een van de meest buitengewone en geliefde artiesten van Noord-Amerika. De eerste single, "Let Freedom Ring: The Ballad of John Lewis", werd eerder dit jaar uitgebracht en de tweede single, "One Moment In Time", werd uitgebracht op 9 april 2021. Reeds een winnaar van de Western Canadian Music Awards 2020 'Beste spirituele artiest en talloze Global Music Awards, The Promise is een van de meest verwachte spirituele albums van het jaar in een tijd waarin we allemaal inspiratie nodig hebben.

The Promise is een belangrijke mijlpaal in decarrière voor deze legendarische muzikante, die al meer dan vier decennia een wereldwijd publiek weet te boeien. Daniels, oorspronkelijk afkomstig uit Berkeley, Californië, verhuisde in 1987 naar Vancouver en is sindsdien een internationaal erkende artiest geworden met een uitgebreid overzicht van de beste optredens en opnames. Ze trad op met een who's-who van jazzgrootheden, variërend van Wycliffe Gordon en Houston Person tot Clark Terry en Benny Golson, en stond aan het hoofd van tal van symfonieorkesten en grote ensembles. Ze wordt beschouwd als een van de toonaangevende vocale clinici ter wereld met talloze prijzen en onderscheidingen: een introductie in 2002 in de BC Entertainment Hall of Fame, ontvanger van de Commemorative Medal 2003 voor het gouden jubileum van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II, en de 2009 ontvangst van een eredoctoraat in de schone kunsten van de Capilano University. Ondanks al haar succes kon Daniels het gevoel niet van zich afschudden dat er iets ontbrak. Met de zegen van haar familie verhuisde ze in 2011 naar een brownstone in Harlem, in de hoop te vinden wat ze zocht. Haar carrière bloeide zeker toen ze aankwam in New York City - ze nam twee populaire albums op, waaronder State of the Art (Criss Cross) en Intimate Conversations (Origin), kreeg een docentschap aangeboden aan Queens College en trad regelmatig op in de beste jazzpodia gedurende het hele jaar.

Met al deze, en nog veel meer prachtige gebeurtenissen die dagelijks in mijn leven plaatsvonden, had ik nog steeds dat lege gevoel van binnen", vertelde ze. Hoewel ze haar hele leven regelmatig bad, belde ze toen op voor 'vurig' gebed - een toestand die ze beschrijft als 'totale onderwerping aan de manifestatie van mijn verlangen'. Twee weken nadat ze vurig begon te bidden, kreeg ze eind 2014 het levensveranderende nieuws dat ze borstkanker had. In plaats van geschokt en bang te reageren, voelde Daniels zich kalm. "Ik wist in mijn hart dat ik op het punt stond aan een reis te beginnen die me naar het antwoord zou leiden." Tijdens haar behandeling maakte Daniels een aantal veranderingen en verschuivingen in levensstijl, waaronder dagelijkse meditatiebeoefening. Op aandringen van een goede vriend begon Daniels te experimenteren met geleide meditatie - een praktijk die haar hielp spiritueel dieper in te loggen en gemakkelijk toegang te krijgen tot delen van haar creatieve sector. "De meditatieve sessies werden een toegangspoort tot helende en creatieve avonturen.

Door deze dagelijkse praktijk werd Daniels “begiftigd” met talloze originele composities. Ze kwamen zo snel, dat ze ze tijdens haar sessies op haar mobiele telefoon moest opnemen. Terwijl de muziek bleef stromen, begon Daniels 'reis van zelfontdekking zich uit te kristalliseren. “Ik begreep dat mijn hele leven een vervulling was, maar het stond op het punt uit te breiden. De liedjes die ik door meditatie kreeg, zouden met de wereld worden gedeeld. " Het resulterende werk is The Promise, een dynamische verzameling originele muziek die persoonlijke boodschappen van genezing, vreugde, hoop, inspiratie, begeleiding en vooral onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en anderen biedt. Stilistisch ziet het album dat Daniels terugkeert naar haar gospel-roots, hoewel de muziek put uit de vele genres die ze tijdens haar carrière zo vakkundig heeft uitgevoerd: jazz, r & b, blues en rockmuziek. Hoogtepunten zijn onder meer de sfeervolle opener, "Choose Me", de ongeëvenaarde showstopper "Healed", die Daniels 'gepassioneerde en brede vocale bekwaamheid laat zien, en de roodgloeiende soul-roerder "Never Alone".

Op deze speciale Deluxe Edition zijn drie bonustracks opgenomen: een alternatieve versie van "One Moment In Time" met gitarist Felton Offard, een aangrijpende vertolking van het traditionele "I Want Jesus To Walk With Me" en "Let Freedom Ring: The Ballad". van John Lewis ”- haar opbeurende volkslied voor een wereld aan de rand van een nieuw begin.

tracks:

1. Choose Me (4:23)
2. One Moment in Time (5:12)
3. The Promise (5:40)
4. My Prayer (5:05)
5. Healed (6:18)
6. Grateful (4:49)
7. Love Inside (5:00) 
8. I am Forgiven (8:36)
9. Never Alone (5:33)
10. Dance With Me (5:12)
11. Love Is the Answer (4:28)
12. One Moment In Time (5:12)
13. I Want Jesus To Walk With Me (4:28)
14. Let Freedom Ring (5:04)