© Rootsville.eu

Dennis Roger Reed ft. Don Reed (US)
tiltle: Down At The Washington Hotel
music: Americana
release date: 2021
label: Plastic Meltdown Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Dennis Roger Reed

© Rootsville 2021


Dennis Roger Reed is een zanger, songwriter en instrumentalist gevestigd in Zuid-Californië. Hij heeft in de loop der jaren tientallen en tientallen dollars verdiend met optredens in de VS en Canada op folk-, blues- en bluegrassfestivals... en clubs, bars, bedrijfsevenementen, supermarktopeningen en een keer met een bluesband in een Chinees restaurant op St. Patrick's Day.

"Down at the Washington Hotel" is Reeds vijfde solo-cd. Het bevat al het originele materiaal en bevat veertien nummers, waarvan er drie zijn hernomen in een volledig akoestisch formaat. De muziek van Reed raakt bluegrass, blues, swing, countryrock, folk en bevat smaken van Britse invasiepop en zelfs wat psychedelica. Opnieuw zorgt broer Don Reed voor geweldige instrumentale ondersteuning.

Het ganse album is er eentje waarmee je een reis neemt doorheen de ganse Amerikaanse muziekgeschiedenis. Met de titeltrack krijg je het betere songwwriter werk te horen daar waar op het instrumentale nummer "Taste of Texas" bluegrass hoog in het vaandel wordt gedragen. Op "Manzanita" wordt je gedragen door een licht aanvoelend rock deuntje.

Pure country dan bij het beluisteren van "Maybe Someday" daar waar het weerom op "You Better Hold On" dan weer gematigd rockt. Met het instrumentale "Bluebilly Bounce " trekken we weer naar de Apalachen en blijft de diversiteit van het album hoogtij vieren. Aflsuitend krijgen we er twee waarbij de nodige romantische invloed niet is weg te steken. Als extra toetje krijgen we dan drie eerder gebrachte nummers in akoestische versie.


tracks:

01 Such A Long, Long Time
02 Elizabeth
03 Brutal As The Truth
04 Washington Hotel
05 Taste Of Texas
06 Manzanita
07 Maybe Someday
08 Whishes Were Horses
09 You Better Hold On
10 At The Time It Was True
11 Please Don't Make It Easy
12 Bluebilly Bounce
13 Tell Me No
14 I Need You

acoustic bonus tracks:

15 Brutal As The Truth
16 Elizabeth
17 Such A Long, Long Time