© Rootsville.eu

Dexter Allen (US)
tiltle: Keep Moving On
music: Blues - Soul
release date: march 31, 2021
label: Endless Blues Records
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)
info artist: Dexter Allen


© Rootsville 2021


Allen is afkomstig uit Crystal Springs, Mississippi en speelt muziek sinds hij twaalf was, Dexter Allen is een man die absoluut de blues kent. Hij begon met het spelen van bas in de gospelband van zijn ouders, ging verder als leadgitarist bij The Airtight Band en speelde daarna leadgitaar voor de band van Grammy-winnaar Bobby Rush. Nu hij al zes soloalbums op zijn naam heeft staan, heeft Allen zojuist nog een verpletterende plaat van sweet downhome blues uitgebracht. Het heet “Keep Moving On” en het is fantastisch. Met Christopher Minter op drums en Joey Robinson op drums en toetsen, en Allen zelf op leadzang, leadgitaar, basgitaar en toetsen.

In een smakelijke dosis “funkdafied blues” leidt Allen de plaat in met de titeltrack “Keep Moving On”. Een song met een zeer positieve boodschap. Op 'Love Talk' brengt Allen een song uit dat doordrenkt is van de essentie van wijlen de grote B.B. King. Zijn zang is zacht en elektrisch, terwijl de noten van zijn gitaar schijnbaar in de lucht hangen te midden van het zoete, slepende geluid van het orgel.

"Blues Eyed Girl" is soulvol en dromerig. Het geheel doet denken aan de prachtige liefdesliedjes die zijn opgenomen door de legendarische Teddy Pendergrass. Dan duikt hij diep de blues in op “F.A.B.U.L.I.S.T. Woman ” het verhaal van een ontgoochelde romance met meer van zijn zielverwarmende gitaar en een heerlijke achtergrond van blazers. Het klinkt geweldig goed en die kwaliteit handhaaft hij over het hele album.

Dexter Allen's “Keep Moving On” is muziek voor de ziel. Als je naar deze plaat luistert, heb je echt het gevoel dat je de blues hoort. Topschijf.

Tracks:

01. Keep Moving On
02. Love Talk
03. Blues Eyed Girl
04. Pack Up My Bags
05. I Just Love That Woman
06. F.A.B.U.L.I.S.T. Woman
07. If I Aint Got You
08. Sleeping In My Bed
09. I Can't Live Without You
10. I Like The Way
11. My Cup Of Tea

Musicians:

Dexter Allen: zang, gitaar, bas en toetsen
Christoph Minter: Drums
Joey Robinson: drums en toetsen
Kendrick Hart: Toetsen op #5
Jonah Nelson: Bas op #5 en backing vocals op #5
Al Miller: Gitaar op #5