© Rootsville.eu

Dionne Bennett (UK/Jam)
tiltle: Sugar Hip Ya Ya
music: Rhythm & Blues - Soul - Blues
release date: 2021
label: Hunnia Records
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info artist: Dionne Bennett

© Rootsville 2021


Bij het horen van opener van Etta James' R&B floorfiller "Tell Mama" krijg je plots de opwelling om alle stoelen aan de kant te schuiven om zo ongegeneerd mee te doen aan het feestje dat dan zal volgen.

Dionne Bennett is een Brits/West-Indische singer-songwriter, producer en radiopersoonlijkheid. Ze begon met zingen en live optreden op 14-jarige leeftijd en bracht haar eerste soulsingle uit tegen de tijd dat ze 15 was. Ze is nu internationaal bekend om haar unieke en diverse vocale stijl die alle door de Afro-cultuur beïnvloede genres omvat, van blues, jazz tot ritme & blues, soul, reggae, drum bass, funk, rock & roll en meer.

Dionne heeft haar dromen nagestreefd, zelfs nadat ze een acute astma-aanval had gehad waarbij ze in coma werd gebracht en het vermogen om te spreken en te zingen verloor als gevolg van een tracheotomie, en ook de tijd nam om haar zoon op te voeden. Haar liefde en verlangen om te zingen en op te treden is nooit verloren gegaan en ze blijft werken, spelen en optreden en brengt nieuwe muziek uit. Haar officiële debuutalbum 'Sugar Hip Ya Ya' is geproduceerd door International Blues Challenge Winner, USA Blues Music Award-genomineerde, Two Time Blues Blast Music Award-genomineerde Little G Weevil.

De hit uit 1968 voor Etta James, "Tell Mama ," is een gewaagde keuze om een album te openen en zo Bennett de originele Muscle Shoals te laten recreëren op de opname . Het titelnummer, "Sugar Hip Ya Ya", brengt de stem van een sterke onafhankelijke vrouw over een zwaar swingende groove. Een donderend ritme uit Gyenge zet de gekartelde funk rocker "Spy Me", voordat de zwoele druppel "My Life". Ze salueert bij het ontvangen van haar levensroeping om zangeres te worden op de opzwepende en gospel voedene "Fulltime Job". Mooi is evenwel de ballad en creapy gebrachte "Don't Fall For Love". Afsluiten doet Dionne Bennett met het funky "Get Style".

Dionne Bennett is een uitzonderlijk en universeel talent dat laat zien in de verscheidenheid aan genres die ze heeft gezegend met haar gouden stem. Ze heeft singles uitgebracht met de beroemde jazzpianist Jason Rebello, Grammy-winnaar saxofonist Tim Garland en rockbands als Super Furry Animals en The Earth.

tracks:

01 Tell Mama
02 Sugar Hip Ya Ya
03 Spy Me
04 My Life
05 Full Time Job
06 Yes We Can Can
07 Let It Rain
08 Don’t Fall For Love
09 Get It Right
10 Get Style

musicians:

Lead Vocals
Dionne Bennett – Vocals

The Band
Laszlo Borson – Guitar
Matyas Premecz – Hammond B3 Organ, Keyboards
Attila Herr – Bass
Lajos Gyenge – Drums, Percussion

Featuring
Tamas Sovari – Trumpet on Tracks 1,2,6,7
Zoltan Albert- Saxophone on Tracks 1,2,6,7
Ritas Foris – Background Vocals on Tracks 1,2,6,7
Jonathan Andelic – Background Vocals on Tracks 1,2,6,7
Adas Zsuffa – Background Vocals on Track 10
Robert Zoltan Hunka – Background Vocals on Track 10
Little G Weevil – Lead Guitar on Track 2 and Background Vocals on Tracks 3,10