© Rootsville.eu

Donna Herula (US)
tiltle: Bang At The Door
music: Blues
release date: may 21, 2021
label: self released
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info artist: Donna Herula

© Rootsville 2021

 

Herula is geboren en getogen in Chicago en heeft een passie voor delta en country blues, old school Chicago blues, folk, country en americana, en dit alles verwerkt ze in dit nieuwe album met 11 eigen songs en 3 covers.

Het titelnummer “Bang At The Door” opent het album met geweldig werk op de Resonator. Geweldig deuntje om een ​​prima cd mee af te trappen. Het volgende is "Pass The Biscuits" met piano, trompet en achtergrondzang toegevoegd aan de mix. Herula pakt uit met geweldige slides terwijl ze een eerbetoon brengt aan "Sunshine" Sonny Payne van de KFFA-radio in Helena, Arkansas.

“Can't Wait To See My Baby ''  is dan weer een klassieke “trainsong”. "Promise Me", is terug een nummer van eigen hand, een ingehouden bluesballad waar zij en haar man Tony allebei gitaar spelen. Het is een ontroerend nummer en Herula doet fantastisch werk om het aan de man te brengen. "Not Lookin’ Back "volgt op hetzelfde hoog niveau.“I Got No Way Home” is een jumpend en fijn deuntje, nogmaals leuk werk.

Het prachtige instrumentale “Black Ice” is dan, een nummer met uitstekende licks en met indrukwekkend gitaarwerk in overvloed. De eerste cover is 'Fixin ’To Die' van Booker White, knappe vertolking met goeie zang, stampen en dagend. Echtgenoot Tony neemt dan de zang voor zijn rekening en speelt akoestische gitaar op "Jackson", een super duet-cover van het deuntje van Lucinda Williams.

Het eigen nummer "Movin’ Back Home" heeft dan weer een mooie swing. Op "Who’s Been Cookin’ In My Kitchen." Laat Herula haar skills van het fingerpicken bewonderen. Het laatste originele nummer is "Something's Wrong With My Baby". De plaat wordt afgesloten met de Willie Johnson-klassieker "The Soul Of A Man."

Deze cd is een aanrader voor alle liefhebbers van traditionele en akoestische blues. Het is een prachtige mix van Delta- en Chicago-blues met een aantal geweldige folky toetsen. Herula's gitaar en zang zijn perfect en doen de luisteraar verlangen naar meer. Deze plaat hoort zeker thuis in je verzameling mijn gedacht.

Tracks:

1.Bang at the Door
2.Pass the Biscuits
3.Can’t Wait to See My Baby
4.Promise Me
5.Not Lookin’ Back
6.I Got No Way Home
7.Black Ice
8.Fixin’ to Die
9.Jackson:
10.Movin’ Back Home
11.Got What I Deserve
12.Who’s Been Cookin’ in My Kitchen
13.Something’s Wrong With My Baby
14.The Soul of a Man

Musicians:

Donna Herula: zang, gitaar, resonator
FJ Ventre: contrabass
Dana Thalheimer: drums en percussive
John Shain: mandolin
Tony Nardiello: zang en gitaar
Tony Pons: trompet
Doug Hammer en Daryl Davis: piano
Bill Newton: harmonica
Anne Harris: viool
Rebecca Toon, Katherine Davis, Janine Grandsart en Chris Holda: backing vocals