© Rootsville.eu

Eddie 9V (US)
tiltle: Little Black Flies
music: Blues - Soul
release date: may 28, 2021
promotion: Devious Planet (Pati deVries)
radrio promotion: Michelle Castiglia (Mail)
label: Ruf Records
info artist: Eddie 9V

© Rootsville 2021


Eddie 9-volt handelt zijn hele leven instinctief. Op 15-jarige leeftijd keerde deze oude soulartiest zich af van het pad van de universiteit en banen om alle wapens te laten schieten op het bluesclubcircuit van zijn geboorteland Atlanta, Georgia. Flits vooruit naar 2019, en voor zijn debuutalbum, Left My Soul In Memphis, zette de wonderbaarlijke multi-instrumentalist gewoon de versterkers in zijn mobiele trailer aan en legde hij samen met zijn broer / co-schrijver / producer, Lane Kelly, een van de de breakout-releases van het jaar, door Rock & Blues Muse geprezen als "fris en levensbevestigend".

Nu, uitgebracht in 2021 op Ruf Records, is Little Black Flies de meest impulsieve zet van de 24-jarige tot nu toe. Live gevolgd in de Echo Deco Studios in Atlanta tot en met november 2020, opnieuw met Lane aan de knoppen, plus een who's who van de beste muzikanten van de staat (inclusief gitaaricoon Cody Matlock), het is een album waarvan Eddie het gevoel had alsof het zich recht voor de deur ontvouwde. van jou - tot aan het gerinkel van flessen en losse studio-geklets. "Ik heb een trend gezien in de moderne opname", zegt hij. "Er is geen ziel. Ik liet me inspireren door Albert Collins, Otis Rush, Mike Bloomfield.

Al die geweldige platen werden live gemaakt met hun maatjes en zonder overdubs. Ik wilde dat het spel perfect zou zijn, maar zelfs als we een fout maakten, gingen we door. "Little Black Flies vertegenwoordigt het overdragen van het stokje aan een bandleider die volgens velen de trotse roots-scene van het Zuiden nieuw leven inblaast.

Geboren in juni 1996, in een niet-muzikaal gezin dat zestien kilometer ten zuiden van Atlanta woont, herinnert Eddie zich nog steeds zijn noodlottige eerste gitaar. Terwijl gefabriceerde pop de ether domineerde toen hij naar Union Grove High School in het nabijgelegen McDonough kwam, splitste Eddie zich naar links, bleef hangen met Lane en zijn vrienden en verdiepte zich in de catalogi van bluesreuzen zoals Muddy Waters, Howlin 'Wolf, Freddie King en Rory Gallagher. In 2022 te bewonderen in de editie van de "Bluescaravan"

tracks CD:

01 Little Black Flies
02 She Got Some Money
03 Dog Me Around
04 Don’t Come Around This House
05 Travelin’ Man
06 3AM In Chicago
07 Reach Into Your Heart
08 Miss James
09 Back On My Feet
10 Puttin’ The Kids To Bed
11 Columbus Zoo Blues
12 You Don’t Have To Go

musicians:

Eddie 9Volt: Lead Guitar and Vocals
Lane Kelly: Bass (Tracks 4, 5, 6 & 10)
Cody Matlock: Rhythm Guitar
Brandon Boone: Bass (Tracks 2, 7, 9 & 11)
Marvin Mahanay: Bass (Tracks 3, 8 & 12)
Chad Mason: Organ and Fender Rhodes
Jackson Allen: Harp
Aaron Hambrick: Drums
Mandi Strachota: Backround Vocals (Tracks 1 & 2)
Sam Nelson: Alto and Tenor Sax (Tracks 1 & 4)