© Rootsville.eu

Eddie Seville (US)
tiltle: High & Lonesome (EP)
music: Americana - Alt-Country
release date: 2020
label: independent
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Eddie Seville

© Rootsville 2021


Eddie Seville is een Amerikaanse songwriter en multi-instrumentalist, vooral bekend als de creatieve kracht achter de alt-countryband Steel Rodeo. Als soloartiest, bandleider en sideman trad hij op in de hele continentale VS, Canada, Europa en de Maagdeneilanden. Eddie's geschreven liedjes uitgebracht op Island, Atlantic en Universal Records.

Zijn liedjes worden gecoverd door lokale muzikanten, regionale bands en internationale artiesten, met name George Kooymans van de Nederlandse multi-platina band Golden Earring, die "Blind Love" en "Ticket To Heaven" coverde van Eddie's "Straw Dogs" EP. Zijn single "One More Guitar" was het middelpunt van een advertentiecampagne van de in Nederland gevestigde Homestead Guitar Company en zijn werk omvat projecten met de doorgewinterde rockproducent Paul Orofino, Danny Miranda (Queen, Paul Rodgers), Simon Kirke (Free, Bad Company ), Andrew Carillo (Joan Osborne) en Matt Cartsonis (Warren Zevon). Studiosessies en tournees met Augie Meyers (Texas Tornados, Bob Dylan) en Frank Carillo (Peter Frampton, Tim Hardin, John Hammond), naast talloze credits voor een breed scala aan opnames, waaronder film, televisie, onafhankelijke en grote labelreleases.

In "High & Lonesome", Eddie Seville's nieuwste release van originele muziek, speelt Eddie de meeste instrumenten en deelt hij arrangementen met producer Isaac Civitello. De EP met 5 nummers, die eind vorig jaar in de VS werd uitgebracht, werd ingedrukt voor live dates in de VS en Europa, maar helaas sloot de wereldwijde pandemie snel alle beloften en plannen af.

tracks:

01. All Night Radio
02. High & Lonesome
03. One More Guitar
04. Seeds in the Wind
05. Talking to Myself