© Rootsville.eu

Elly Wininger (US)
tiltle: The Blues Never End
music: Acoustic Blues
release date: september 17, 2021
label: Earwig Music
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info artist: Elly Winginger

© Rootsville 2021


Niets is zo aangename als te onthaasten met een dosis akoestische front porch blues en dit is het geval met het nieuwe album "The Blues Never End" van Elly Wininger. Elly Wininger verliet school om in het dorp rond te hangen en te luisteren naar blues. Er waren Lightnin' Hopkins, Muddy Waters, Mississippi John Hurt, Dave Van Ronk, en nieuwkomers zoals haar leraar David Bromberg, en John Hammond Jr., Artie Traum, Geoff Muldaur, Danny Kalb en zoveel anderen die de bron oppikten.

Uiteindelijk had ze de moed verzameld om in de basket houses te spelen. 1973 vond haar op het podium van het Philadelphia Folk Festival, zong met Maria Muldaur en dompelde zich onder in alle stijlen die deel uitmaakten van de 'folk revival'.

Openend met de traditional "Let That Liar Alone" die we ook kennen van Sister Rosetta Tharpe bevat het album 13 van lekker luisterende country bluesjes. Naast covers van Skip James zijn "Special Rider Blues" of "As The Crow Flies" van Tony Joe White staan er ook eigen originals op het albums zoals " Right Kind Of Truble" en titeltrack "The Blues Never End".

Dat Elly Winninger ook fan is van Blind Willie Johnson blijkt uit de nummers "Black Snake Moan" en het country gospel nummer "God Moves on the Water". De liefhebbers van dit genre zullen zich in de handen komen te wrijven na het beluisteren van nummers als "Leavin' Blues" en Old Riley", beiden van de hand van Ledbetter. Het eindresultaat is...the blues never end!

tracks:

01 Let That Liar Alone
02 Skinny Legs Blues
03 Right Kind of Trouble
04 Special Rider Blues
05 Alabama Blues
06 The Blues Never End
07 (I Wanna Be Like) Rosie
08 As The Crow Flies
09 Black Snake Moan
10 God Moves on the Water
11 Range in my kitchen
12 Leaving Blues
13 Old Riley