© Rootsville.eu

Eric Devries (NL)
tiltle: Songs & Dance Man
music: Singer-songwriter - Americana
release: november 04, 2021
label: MiG Music
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: Eric Devries

© Rootsville 2021


Met flarden van bluesgrass en country komt singer-songwriter zijn prachtige americana-album "Songs & Dance Man" voor te stellen. Een 12 nummers tellende album waarbij vanaf opener "Little White Lies" alle zorgen die we de laatste periode over ons heen kregen als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Eric Devries is een van Nederlands meest vooraanstaande Americana singer-songwriters. Devries wordt vergeleken met grootmeesters als Guy Clark en Rodney Crowell en zijn albums worden steevast tot de beste Americana uit Nederland gerekend. Hij laat voor het eerst van zich spreken in de jaren ’90 als frontman van het Amsterdamse "The Big Easy". In 2004 verschijnt zijn solo debuut "Little of a Romeo".

In 2014 verschijnt zijn meest biografische album "Close to Home". Devries speelt onder meer op het Woody Guthrie Festival in Oklahoma en op Oerol, Parade, Naked Song Festival en de Zwarte Cross. In 2016 verschijnt "Pan Alley Fever" van de band "Hidden Agenda Deluxe". In 2018 verschijnt "Like a Radio" van het legendarische "Matthews Southern Comfort" met Devries als vocalist en songschrijver naast Iain Matthews. Dit vierde soloalbum van Devries wordt geproduceerd door Janos Koolen.

Het album kan je bijna voorstellen als akoestisch en toch is de schwung nooit of nimmer weg in de nummers. Nummers als het bluegrass getinte "Jericho Walls" waar de heerlijk banjo klanken viool weelderig tieren. De klankkleur van deze Eric Devries is aangenaam om horen tijdens het ganse album, zo ook op het folky "Ballad of a Song and Dance Man", iets wat je een Appalachen wals zou kunnen noemen voor zoveel die bestaat.

Mooi en bijzonder ingetogen gebracht is "Soften The Ground". Ballads als "All I Know How To Do" of het met Ierse folk flirtende "Another Round" nemen je moeiteloos mee in deze wereld van "Songs & Dances". Volledig weg dromen doe je bij het beluisteren van de prachtige ballad "Mary" en bij de klarinet tonen op "Sunday Eve in Amsterdam" besluit ik zo maar out of the blue een city-trip te bestellen naar die Nederlandse hoofdstad...mooi, zo mooi.

tracks:

01 Little White Lies
02 Jericho Walls
03 Ballad of a Song and Dance Man
04 Soften The Ground
05 Time Is All
06 Matters Of Love
07 All I Know How To Do
08 Another Round
09 Don't Let Me Be
10 Mary
11 But For The Grace
12 Sunday Eve in Amsterdam