© Rootsville.eu

Ethan Gold (US)
tiltle: Earth City 1: The Longing
music: Singer-songwriter
release date: 2021
label: Gold Records
info artist: Ethan Gold
promotion: Integral Benelux Promo (Sjuul Kok)


© Rootsville 2021


In 2011 kwam de in L.A wonende singer-songwriter Ethan Gold aan de oppervlakte door zijn debuutalbum “Songs From A Toxic Apartment”. Het geduldig wachten van zijn fans wordt beloont met het uitbrengen van deze "Earth City 1: The Longing", het eerste album van een trilogie. Dit album werd vooraf gegaan door de release van 2 singles; "Alexandria & Me"/"In New York" (op 25 februari) gevolgd door "Bright & Lonely City"/"Storm Coming" (1 april).

De titel van de trilogie, Earth City, weerspiegelt een bepaalde yin-yang-beschaving die vandaag de dag bestaat, waarbij de wereld meer digitaal met elkaar verbonden raakt, maar mensen zich meer vervreemd en losgekoppeld voelen dan ooit. Hoewel deze thema's van isolement en ontevredenheid onder mensen misschien aangespoord lijken door de pandemie, had Gold dit project al in de maak lang voordat COVID-19 verscheen.

Opener is de recent in april uitgegeven single "Bright & Lonely City" waarna het eerst uitgegeven "Alexandria & Me" volgt, een nummer over een hotel in het oude Alexandrië. Over de 11 nummers van het album neemt Gold luisteraars mee op een stimulerende muzikale reis die aspecten van persoonlijke relaties, romantiek, eigenwaarde en gemeenschap onderzoekt, en zijn teksten werken vaak op verschillende niveaus.

Nadat hij zijn debuutalbum thuis had uitgevoerd, opgenomen en gemixt, richtte Gold zich dit keer op veel van de keyboards, gitaren en bas, maar wilde hij dat andere muzikanten en mixers een bredere energie zouden brengen in de nummers van Earth City, met hun wereldwijde perspectief. Door zijn Earth City-trilogie aan de wereld uit te brengen, omarmt Gold graag het feit dat hij ingaat tegen de huidige trends die de nadruk leggen op singles.

tracks:

01 Bright & Lonely City
02 Alexandria & Me
03 Our Love is Beautiful
04 It's Never Enough
05 Storm Coming
06 Pretty Girls
07 Firefly
08 Living Without You
09 Terese
10 It's Okay, Sid
11 In New York