© Rootsville.eu

Fisher-Z (UK)
tiltle: Till The Oceans Overflow
music: Rock
release date: october 08, 2021
label: So Real
info artist: Fisher-Z
promotion: Integral Benelux Promo (Sjuul Kok)


© Rootsville 2021


Fischer-Z ontwikkelde zich in punkclubs terwijl Watts nog klinische psychologie studeerde en in psychiatrische instellingen werkte. Het eerste Fischer-Z-album Word Salad werd in 1979 uitgebracht op United Artist Records, samen met The Buzzcocks en The Stranglers. Fischer-Z maakte eind jaren 70 furore met nummers als "The Worker", "Room Service" en "So Long" en werd vaak vergeleken met "The Police". In 2019 presenteerde de band hun 40-jarig jubileumalbum met "Swimming in Thunderstorms".

De 42-jarige carrière van John Watts als Fischer-Z omvat 20 albums en meer dan 3000 concerten wereldwijd met succes in continentaal Europa en een albumverkoop van meer dan twee miljoen. Peter Gabriel, Steve Cropper en Dexy's Midnight Runners' Brass Section hebben allemaal bijgedragen aan de opnames. Watts heeft de afgelopen jaren een reputatie opgebouwd als multimediakunstenaar, dichter en toneelschrijver, met een indrukwekkend en eclectisch scala aan creatief werk dat wordt gekenmerkt door verve, warmte en menselijkheid.

Het nieuwe album "Till The Oceans Overflow" bevat 12 tracks en sluit aan bij de 40e verjaardag van Fischer-Z's iconische "Red Skies Over Paradise"-album. Het speelt zich opnieuw af in Berlijn en vormt een contrast met de persoonlijke, politieke en sociale veranderingen tussen 1980 en 2020. Het internet en sociale media hebben de vrijheden en maakbaarheid van mensen radicaal beïnvloed. De personages die in de liedjes uit de jaren 80 worden genoemd, zijn 40 jaar in hun leven naar voren gebracht om enkele van deze veranderingen te illustreren.

Het album wordt voorafgegaan door de zomersingle 'Same Boat' die de ongelijkheden van Covid behandelt en op 10 september door de single 'AIOwns.U.' die de wonderen van kunstmatige intelligentie bespot. John Watts, het hart en de ziel van de steeds evoluerende Fischer-Z, die per definitie een live-artiest is, heeft het frustrerende anderhalf jaar besteed aan het maken van dit nieuwe themabandalbum. Hij staat meer dan ooit te popelen om de nieuwe nummers, samen met al zijn klassieke hits, te promoten met een gigantische lijst van aankomende shows!

tracks:

1 Choose
2 Brian
3 Romance Can Last Forever
4 Cuban Rain Falling
5 Waterside
6 The Selfish Mirror
7 Til The Oceans Overflow
8 Narcissus Took Me Down
9 Big Orange Sun
10 Oh Compassion
11 Dystopia’s Here
12 A.I.OWNS.U.