© Rootsville.eu

Gabriel Zucker (US)
tiltle: Leftover Beats From The Edges Of Time
music: Jazz
release date: september 24, 2021
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Gabriel Zucker

© Rootsville 2021


Leftover Beats From The Edges Of Time, de nieuwste release van polymath en muzikale maximalist Gabriel Zucker, is een uitgestrekte en ambitieuze prestatie. Vijf jaar in de maak, de 90 minuten durende plaat tart categorisatie of synopsis, met complexe mixed-meterjazz, virtuoze kamermuziek, elektronische soundscapes en indie art rock - uitgevoerd met emotie en urgentie door Zuckers virtuoze grote ensemble The Delegation.

Zucker's klassieke training schittert als hij moeiteloos zes primaire leidmotieven recyclet in schijnbaar eindeloze permutaties. Net nadat we de titulaire 'Leftover Beats'-melodie voor het eerst horen in het eerste deel, "Requiem I: Leftover Beats", verschijnt het opnieuw als een gefragmenteerde, eeuwigdurende bewegingstextuur in de hoorns in "Such Closer I" - een teken van de komende iteraties. Elke beweging is een collage van half bekende karakters, in een onophoudelijke organische ontwikkeling.

Een deel van het structurele conflict van Leftover Beats is gebaseerd op een dialoog tussen twee verschillende ensembles: verschillende bewegingen worden uitgevoerd door een kamerensemble van Zucker, Mariel Roberts (cello), Joanna Mattrey (altviool), Kate Gentile (drums), Yuma Uesaka ( klarinet) en Nolan Tsang (trompet), terwijl de rest een groter ensemble van hoorns, ritmesectie en stemmen heeft. Dit laatste ensemble, steviger geworteld in de jazz, is prominent aanwezig met het spel van Adam O'Farrill op trompet en Anna Webber op tenorsaxofoon.