© Rootsville.eu

Gerald McClendon (US)
tiltle: Let's Have A Party
music: Blues - Soulblues
release date: june 25, 2021
label: Delta Roots Records
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info artist: Gerald McClendon

© Rootsville 2021


Daar zijn vorige album 'Can't Nobody Stop Me Now' nog als rode draad authentieke soul bevatte, is het nieuwste album meer naar de blues en soulblues gericht. Geboren en getogen in Chicago, Illinois. Gerald houdt van muziek sinds zijn 4de en begon toen al met meezingen op de radio. Gerald is een van de meest veelzijdige artiesten geworden die trots de Masters of R&B prijzen, zoals Marvin Gaye, Wilson Pickett en Otis Redding. Zijn liefde voor muziek omvat alle genres en hij is productief in vele andere vormen zoals rock, soul, blues en country, evenals jazzstandaarden.

McClendon heeft meegewerkt aan tal van muzikale projecten, zoals de opname van het thema lied voor het theatrale toneelstuk, "Ten Percent Of Molly Snyder." Hij was de aanbevolen zanger op de album, "Sleeping While The River Runs" (2005). Hij zong ‘Pink’ op ‘Sweet Emotion: Songs of Aerosmith "(2001) en hij was een aanbevolen zanger in de release van Delta Roots Records in 2019,
"Battle Of The Blues: Chicago Vs Oakland." Het meest recente project van McClendon was samenwerken met Vince Salerno over "Grabbing The Blues By The Horns" (2019). Andere projecten gaan terug 20 jaar zijn onder meer "Choose Love" (1999) en een track op "Judgement Day: The Songs Of Robert Johnson (2004)‘ Me And The Devil Blues' en 'Can't Nobody Stop Me Now' (2020).

Het album opent met "Keep On Keepin' On", met daarin de sublieme saxofoon van Skinny Williams. Vervolgens schetst hij het beeld van een man wiens leven vol verdriet en problemen was tijdens de gemakkelijke shuffle, "If It Ain't The Blues." Vervolgens gaan we met de titeltrack "Let's Have A Party" en het soulvolle slowbluesje "Pretty Girl" duidelijk terug de richting van de soul uit. Alle nummers op dit album werden geschreven door Twist Turner, producer en drummer. Het R&B-getinte, "Ghetto Child", is het relaas van jongeren die in elke stad in Amerika op straat te zien zijn.

Met "Throw This Dog A Bone", is een nummer welk in de smaak zal vallen van de fans van een Albert Collins. De veelgeprezen Chicago-gitarist Melvin Taylor zit in voor de finale, "Funky Stuff", en gooit hete licks uit om het Windy City-blokfeest op te blazen en de set af te sluiten met West Side-stijl. Fans van "old school" soul en R&B zullen genieten van 'Let's Have A Party', van keeper van de soulflame, Gerald McClendon. Prachting album al zijn de meetste van de nummers niet van het party gehalte dat wij voor ogen hebben.

tracks:

01 Keep On Keepin’ On
02 If It Ain’t The Blues
03 Let’s Have A Party
04 Pretty Girl
05 Pack Your Bags And Go
06 Ghetto Child
07 You Got To Be Strong
08 Throw This Dog A Bone
09 Start All Over Again
10 I Just Can’t Help Myself
11 I Just Can’t Take Anymore
12 Funky Stuff