© Rootsville.eu

Half Death Clatch (UK)
tiltle: Metamorfosis
music: Delta Blues
release date: 2021
label: Speak Up Recordings
info artist: Half Deat Clatch


© Rootsville 2021


Het is moeilijk om niet te bewonderen hoeveel werk Half Deaf Clatch (ook bekend als Andrew McLatchie) in zijn muziek steekt. Hij sloot 2020 af met het laatste deel van zijn spaghettiwestern-trilogie Doomsday Desperado! Sindsdien heeft hij al drie lockdown EP's uitgebracht (Every Path Starts Somewhere, Retro Electric: One en Retro Electric: Two). En ondertussen werkte hij ook aan zijn nieuwste plaat: “Metamorphosis”.

Terwijl Metamorphosis opent met "The Transmutation", is zijn "Cowboy Blues" -geluid duidelijk te horen. Zoals de titel al aangeeft, gaat het erom van het ene in het andere te veranderen. Zijn gitaar klinkt net zo goed als altijd en zorgt voor een betoverende bluesachtige sfeer. De zang van Clatch, heeft meer een grommende toon. Clatch laat zijn gitaar spreken als "Song For A Dying land" begint. Zijn toon is betoverend, de perfecte manier om de luisteraar binnen te halen. Het is een kwaliteit die overgaat in "While We Sleep". Wederom is het indrukwekkend om te horen hoe hij de verschillende instrumenten met elkaar weeft.

Half Deaf Clatch biedt iets anders met “Metamorphosis”, maar de uitstekende kwaliteit van muziek blijft hetzelfde. "New World Hell" vertelt de luisteraar hoe de wereld aan flarden gaat. Clatch gaat dan naar de verteller-modus met "Three Fates". Hij vertraagt ​​dingen met het gebruik van zijn gitaar. Zelfs als de beat binnenkomt en zijn gitaar een versnelling hoger schakelt, ligt de focus nog steeds op hetgeen hij vertelt.

Vervolgens komt "Life On Tape" en het vervolg "She Walks As a Ghost", wat zijn lyrische kwaliteit benadrukt. Persoonlijk bewaart Clatch het beste voor de laatste twee nummers van “Metamorphosis”. Het voorlaatste nummer is "The Alchemical Blues". In vergelijking met de andere songs is dit meer speels van aard. Afsluiten doet hij met "In The Dead Of Night". Een prachtig geluid om een uitstekende release van Half Deaf Clatch af te sluiten.

Tracks:

01. The Transmutation
02. Song To A Dying Land
03. While We Sleep
04. New World Hell
05. Three Fates
06. Life On Tape
07. She Walks As A Ghost
08. The Alchemical Blues
09. In The Dead Of Night