© Rootsville.eu

Hilary Scott (US)
tiltle: Kaleidoscope (EP)
music: Singer-songwriter
release date: june 25, 2021
label: Belltown Records
promotion: KG Music Press
info artist: Hilary Scott

© Rootsville 2021


Multi-instrumentalist Hilary Scott (met één ‘L’) is geopend voor Tanya Tucker, Chuck Berry en Little Feat (die zich bij hen op het podium voegde voor 'Dixie Chicken') en heeft ook opnamen gemaakt met de muzikanten van Bonnie Raitt. Bekend om haar soulvolle, bluesachtige rootstijl, kunnen fans van oudsher verrast worden door haar nieuwe plaat

Hilary Scott haar nieuwste release "Kaleidoscope." brengt haar in een pop-rock-ader met 4 van de nummers die in Nashville worden geschreven tijdens een songwritingproject. "Kaleidoscope" is een plaat die de verschillende kleuren van een eclectisch muzikaal landschap van verschillende stijlen, genres, momentopnames in de tijd verzamelt en eer aandoet ..."

"Just A Shame" is geschreven door Scott en Wilder vanuit het perspectief van reflectie op persoonlijk liefdesverdriet. De zwoele zang van Scott draagt bij aan de ontroering van de teksten. "Almost Home" is een samenwerking met Kaset en Wilder. De schrijvers wilden dat de songteksten en de muziek zelf de luisteraar naar een dromerige wereld zouden trekken die hen het gevoel geeft dat ze voor het eerst verliefd worden.

"Too Much Is Not Enough" is geschreven met Goodwin en Wilder. Het is een analogie om het meeste uit het leven te halen, waar je ook bent geweest. Het meest persoonlijke nummer op het album, "And Just", werd in 2010 door Scott geschreven voor haar echtgenoot, AJ, en werd opgenomen door de bekende Italiaanse producer Euro Ferrari.

De EP eindigt met "Free Country", geschreven door Scott, Wilder en Goodwin.Fluisteren, zingen in het Spaans en mijn bereik wat verder uitrekken waren allemaal ongelooflijk leuke elementen om te ontdekken terwijl we aan het opnemen waren, en de instrumentatielagen zijn fantastisch leuk en uniek, met name de blazerssectie. "

tracks:

01 Just A Shame
02 Almost Home
03 Too Much Is Not Enough
04 And Just
05 Free Country