© Rootsville.eu

Hughes Taylor (US)
tiltle: Modern Nostalgia
music: Blues - Bluesrock
release date: 2021
info artist: Hughes Taylor
info promotion: Night Train PR

© Rootsville 2021


Met zijn nieuwe album "Modern Nostalgie" beschrijft deze Hughes Taylor zijn totale oeuvre en komt ze zo met veel flair de wereld van de "21st Century Blues" binnen gewandeld. Hughes Taylor, een ziel afkomstig uit Macon Georgia, VS, werd onmiddellijk aangetrokken door de blues toen hij voor het eerst de gitaar oppakte. Tegenwoordig is Hughes een ervaren gitarist met een stem die groter is dan hij. Hij heeft zijn kenmerkende stijl ontwikkeld: een vurige bluesrock waarvan de afstamming teruggaat tot Stevie Ray Vaughan en Cream. Hughes wist vanaf zijn dertiende dat muziek het doel van zijn leven was.

Opgesloten in zijn kamer oefende Hughes urenlang door met zijn favoriete gitaarhelden mee te spelen, en al snel begon hij zijn eigen materiaal te schrijven. Op veertienjarige leeftijd nam hij demo's op in de kelder van zijn ouders, terwijl hij tegelijkertijd zijn live-act ontwikkelde door overal en altijd met iedereen te spelen. Voordat hij legaal kon autorijden, trad Hughes professioneel op en tegen de tijd dat hij naar de universiteit ging, was het creëren en uitvoeren van muziek zijn belangrijkste bron van inkomsten.

De Hughes Taylor Band is een blues-rock powertrio dat doet denken aan de Jimi Hendrix Experience, Stevie Ray Vaughan en Double Trouble, en Cream; onontkoombaar beïnvloed door de helden uit de geboortestad van Hughes, de Allman Brothers. Daarom zijn lange improvisaties en jam een hoofdbestanddeel van elk live optreden van de Hughes Taylor Band. In 2016 bracht hij zijn debuutalbum "Hear My Melody" uit.

Nu is er met deze "Modern Nostalgia" zijn nieuwste album met daarop 12 nummers. Diversiteit is uiteraard troef op dit album met de stevig rockende opener "Treat Me Right". Op "Wicked Woman" krijgen we een meer nostalgische greep op zijn kunnen met een eerder psychedelisch klinkende keyboards. "Quarantine Blues" met de snerpende rifjes is zo een bluesrockle waarvoor de fans in de rij gaan staan daar waar op "Highwayman" het rock 'n roll gehalte naar voren wordt geschoven. Een dosis funky blues krijg je bij het beluisteren van "She's My Everything" afsluitend met het Tin Pan Alley bluesje "Excuses".


tracks:

 1. Treat Me Right (2:40)
 2. Prettiest Thief (3:33)
 3. Wicked Woman (4:28)
 4. Dreamily (5:39)
 5. Quarantine Blues (4:15)
 6. Highwayman (3:27)
 7. The Refugee (4:41)
 8. Waiting (4:06)
 9. No Evil Love (5:04)
 10. She's My Everything (3:50)
 11. Trouble (5:55)
 12. Excuses (8:08)