© Rootsville.eu

Jalen Baker (US)
tiltle: This Is Me, This Is Us
music: Jazz
release date: june 04, 2021
label: Outside in Music
promotion: Lydia Liebman Promotions (Bari Bossis)
info artist:
Jalen Baker

© Rootsville 2021


Jalen Baker brengt met "This Is Me, This Is Us" zijn debuutalbum uit . Op dit veelbelovende en aangrijpende debuut maakt het talent uit Houston een groot muzikaal statement met de hulp van sterdrummer en producer Ulysses Owens Jr. In een reeks van negen originele composities, en een opnieuw uitgevonden Stevie Wonder-klassieker, combineert Baker vakkundig zijn lyrische improvisatie met vurige passie en virtuoze vaardigheid om een onvergetelijke sonische ervaring te creëren. Joining Baker is een amalgaam van topmuzikanten uit zowel Texas als New York, waaronder pianist Paul Cornish, trompettist Giveton Gelin, drummer Gavin Moolchan en bassist Gabriel Godoy. De diepte van de composities wordt versterkt door het geweldige strijkkwartet dat bestaat uit violiste Jessica McJunkins, violist Orlando Wells, violist Andrew Griffin en cellist Susan Mandel.

Op This is Me, This is Us, presenteert Baker diep inhoudelijk origineel materiaal rond thema's als spiritualiteit, trauma en genezing. “Ik schreef alle muziek op basis van mijn levenservaringen met zaken als racisme, depressie, liefdesverdriet, teleurstellingen in mijn carrière, succes, triomf en genezing. Ook al heb ik persoonlijke ervaring met al deze dingen, niets is alleen uniek voor mij. Dit zijn dingen waar de meesten van ons mee te maken hebben en ik wil dat mensen weten dat ze niet alleen zijn. " De titel, This Is Me, This Is Us, is bedoeld om deze universele ervaringen weer te geven. Het album leidt luisteraars door Baker's muzikale opvoeding, reflecteert op de reis van de artiest en doet aangrijpende uitspraken over de vele beproevingen waarmee hij te maken heeft gehad.

This Is Me, This Is Us is geproduceerd door de veelgeprezen drummer Ulysses Owens Jr. Baker's relatie met de veelgeprezen drummer Ulysses Owens Jr. Hun relatie begon met een ontmoeting tijdens een workshop die Owens Jr. dirigeerde aan de Florida A&M University. Owens was zo onder de indruk van Baker's spel, dat hij de jonge vibrafonist een sub voor zijn eigen touringband maakte. Zo hebben Baker en Owens samen gespeeld door het hele land en in het buitenland, en hebben ze een langdurige muzikale band gevormd die zijn hoogtepunt bereikt op This Is Me, This Is Us.

tracks:

  1. So Help Me God (7:31) 
  2. Don’t Shoot (9:16)
  3. Interlude (Prayer for the Fallen) (:045)
  4. Healing (7:05)
  5. Patience (5:19)
  6. We Regret to Inform You (6:24)
  7. Praise (7:24)
  8. Faith (6:09)
  9. Obey Disobey (7:28)
  10. Love’s In Need of Love Today (2:21)

musicians:

Jalen Baker- Vibraphone
Paul Cornish- Piano
Giveton Gelin- Trumpet
Gavin Moolchan- Drums
Gabriel Godoy- Bass
Jessica McJunkins- Violin
Orlando Wells- Violin
Andrew Griffin- Viola
Susan Mandel- Cello