© Rootsville.eu

Jennifer Porter (US)
tiltle: Sun Come and Shine
music: Blues - Soul - Jazz
release date: june 22, 2021
label: independent
info artist: Jennifer Porter
info promotion: JohThema Promotions (Jan Janssen)

© Rootsville 2021


Jennifer Porter is een bekroonde zangeres, acteur en scenarioschrijver die gezegend is met een prachtige stem. Ze heeft een repertoire dat zich uitstrekt van jazz en blues tot country en opera. Ze zong met klassieke en jazzorkesten, waaronder het wereldberoemde Glenn Miller Orchestra. Hoewel ze is opgeleid als operazangeres en klassiek pianist, beschouwt ze zichzelf als een rootsmuzikant in hart en nieren, toen ze piano begon te spelen toen ze vijf jaar oud was nadat ze uit bed was gestroomd om een boogie-woogie pianist genaamd Maxine te zien optreden in een van ouders beruchte cocktailparty's. Jennifer voelt zich nog steeds het meest thuis aan de piano en zingt terwijl ze een oud Blues-deuntje uitsteekt in een gloeiend hete 88-stijl.

Alhoewel Jennifer als 8 albums op haar conto heeft is deze "Sun Come and Shine" meer dan het beluisteren waard. In een mix van soul, blues en jazz weet de wondermooie stem van Jennifer je onmiddellijk te pakken. Niet verwonderlijk dat deze dame in 2019 als laureaat werd uitgeroepen tijdens de "Independent Music Network Award" als beste vrouwelijke artiest. Vier jaar eerder werd ze reeds genomineerd voor beste Jazz With Vocals-album. Een mix tussen het schrijverstalent van een Carole King en soul van Norah Jones waarbij al haar skills op deze "Sun Come and Shine" als onevenaarbaar hoogstandje geëtaleerd worden.

Tijdens de opnamen van dit album werd ze omring door klasse muzikanten die overal hun strepen reeds hebben verdiend. Met als bandleider niemand minder dan de soul drummer Bernard ‘Pretty’ Purdi, iemand die ook als sessie drummer hoog gewaardeerd staat. Opener is de bluesy getinte titeltrack waarbij het blues gehalte ondersteund wordt door mondharmonicaspeler Rob Paparozzi, gekend van de "Psychotic Blues Band" en die met zijn eigen band ook samenwerkt met Purdie.

Daar waar het openingsnummer nog een blues tintje meekreeg wordt je met het daaropvolgende "Show Me Your Love" naar de soft soul uit de 70-ties gekatapulteerd. In een sfeer à la Chi-lites en The Manhattans met een adenbenemende Steve Iankoswki op de bugel. Van de 10 nummers zijn er 9 van de hand van Jennifer Porter, enkel voor "Something On Your Mind" gaan de credits naar Dino Valenti.

Niet alle nummers kan je bestempelen als zeemzoete soul want op "Stop Your Talkin'" gaat het een ietsje meer up-tempo. Net als dit nummer is de shuffle "In And Out With You" ook getint door Jennifer op de black & white keys van een B3, een instrument dat ze wisselt voor de piano op het lichtjes swingende "You're So Easy To Be With". Op de afsluitende ballad "I'll Be Here" neemt ze dan nog eens een Fender Rhodes onder handen maar het ganse album blijf je under the spell van deze Jennifer Porter waarna we een diepe buiging maken.


tracks:

1. Sun Come And Shine
2. Show Me Your Love
3. When It's All Been Said And Done
4. Satin Shoes
5. Stop Your Talkin'
6. In And Out With You
7. Bitter New York Night
8. You're So Easy To Be With
9. Something On Your Mind
10. I'll Be Here