© Rootsville.eu

Jesse Brewster (Can)
tiltle: The Lonely Pines
music: Americana
release date: march 05, 2021
label: Crooked Prairie Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Jesse Brewster

© Rootsville 2021


Het is een geluid dat net zo divers is als zijn achtergrond. Opgegroeid door hippieouders in de bergen van Noord-Californië, het Big Island van Hawaï en de San Francisco Bay Area, groeide Jesse op in beweging en bezocht hij 10 verschillende scholen tegen de tijd dat hij 12 jaar oud werd. Muziek van Willie Nelson, Rolling Stones, The Beatles, Tom Petty, Fleetwood Mac, Bob Marley en The Eagles vulde zijn vroege kinderjaren en verdiepte zijn waardering voor scherp geschreven liedjes en diverse arrangementen.

Jaren later, toen hij voor het eerst op pad ging als reizende muzikant, voelde hij zich meteen thuis op tournee, nadat hij al een groot deel van zijn leven in constante beweging had doorgebracht.Als singer-songwriter moet je behoorlijk wat genres in je muziek opnemen. Op basis van ‘The Lonely Pines’, zijn vijfde album, lijkt de Californiër Jesse Brewster dat probleem niet te hebben.

Allereerst heeft hij alle belangrijke folk/country-elementen van Americana onder controle. Nummers als ‘Kicking and Screaming’ hebben die ‘natuurlijke’ Americana-flow die zo gemakkelijk in het oor valt. Maar Brewster is duidelijk geen onbekende, noch de landelijke R&B van Dan Penn en Spooner Oldham, noch de ‘bluesachtige’ Randy Newman, zoals bij ‘Bitter Pill’. Hij voegt een aantal uitstekende accenten toe aan zijn liedjes die ze zowel compleet als bevredigend maken.

Op deze "The Lonely Pines" bewijst Jesse Brewster een muzikale duizendpoot te zijn, daarbij produceert hij zelf net als het bespelen van diverse instrumenten.

tracks:

  1. Let' s Run Away
  2. Kicking and Screaming
  3. Bitter Pill
  4. Southern
  5. Close to Home
  6. Woman in My Mind
  7. So Much Good Right Here
  8. No One to Blame
  9. Follow it Down
  10. Amber Kinney