© Rootsville.eu

Jesse Mailin (US)
tiltle: Sad and Beautiful World
music: Singer-songwriter
release date: 2021
label: Wicked Cool Records
promotion: Klanderman Promotion
info artist: Aaron Lee Tasjan

© Rootsville 2021


New Yorker Jesse Malin maakte in de jaren negentig furore met DGeneration, een New York Dolls-achtige punkband. Daarna begon hij aan een indrukwekkende solocarrière waarin hij hulp kreeg van beroemde fans als Ryan Adams, Bruce Springsteen en Lucinda Williams. Sad And Beautiful World is een voorlopige kroon op zijn werk. Een album dat hij in twee hoofdstukken heeft verdeeld. Op het eerste deel, Roots getiteld, is hij de weemoedige Ryan Adams-achtige countryzanger, op deel twee, Radicals, is hij de Springsteen-achtige stadse rocker. Ondanks die invloeden blijft Jesse Malin toch vooral zichzelf; een weergaloze zanger en liedjesschrijver die met Sad And Beautiful World een prachtplaat heeft afgeleverd

Het eerste dubbelalbum van Malins carrière slaat als een verzameling oprechte en welsprekende korte verhalen die nooit hun vuiligheid en branie verliezen.
De feniksvogel zou de spirituele mascotte kunnen zijn van Sad and Beautiful World, dat op 24 september verschijnt op Wicked Cool Records. Gesmeed in de wilde vlammen van het verloren pandemische jaar, volgt het album "Sunset Kids" (2019), het veelgeprezen album van Malin, geproduceerd door Lucinda Williams en Tom Overby.

In het hart van Sad and Beautiful World liggen empathische karakterschetsen zoals 'Todd Youth', met de frontman HR van Bad Brains, een levenslange mentor voor Jesse met zijn boodschap van PMA (positieve mentale houding), en brengt een weemoedige stem van buiten de graf spreken met dierbaren die overblijven - en "A Little Death", een vernietigende maar uiteindelijk medelevende lezing over een millennial snotaap. Harten zijn gebroken en harten zijn vol - soms beide tegelijk - zoals op de grimmige opener "Greener Pastures" of de rebelse ziel van "Dance With The System", zo cool en glad als een zwartleren jack.

tracks:

Disc 1 (Roots):
1. Greener Pastures
2. Before You Go
3. State of the Art
4. Lost Forever
5. Tall Black Horses
6. Get Out Of Here
7. Sinner
8. Dance On My Grave
9. Crawling Back To You

Disc 2 (Radicals):
1. Backstabbers
2. The Way We Used To Roll
3. Almost Criminal
4. Todd Youth
5. Come On
6. A Little Death
7. Dance With The System
8. Saint Christopher