© Rootsville.eu

Joe Vestich (US)
tiltle: Steal The Wind
music: Americana - Country-rock
release date: 2021
label: Thunder Mountain Records
info artist: Joe Vestich
info promotion: JohThema Promotions (Jan Janssen)

© Rootsville 2021


Alhoewel deze Joe Vestich zijn roots in Kroatië liggen is dit helemaal niet vast te stellen bij het beluisteren van zijn op en top Americana album "Steal The Wind". Eind jaren 70-tig zette hij in zijn toenmalige verblijfplaats Pittsbrug "The Vestich Borthers" op poten. Later emmigreerde deze Joe Vestich richting Finland waar hij al gedurende 35 jaar zijn muziek over de wereld komt te verspreiden.

Naast shows die elk jaar in de VS worden geboekt, was Joe een van de eerste Amerikaanse rockers die optrad in de voormalige Sovjet-Unie en in latere jaren in Rusland, Estland en Letland. Hij is als een internationale diplomaat geweest, als een Amerikaan die in Finland woonde, in Rusland optrad met blues/rockartiesten uit Moskou en St. Petersburg in concerten, en op de Russische televisie, en die muzikanten in Finland presenteerde voor shows met de absoluut beste spelers .

Tot op heden heeft Joe ongeveer 100 liedjes gecomponeerd en meegeschreven, geregistreerd bij de Finse copywrite-organisatie "Teosto", waarvan de meeste zijn opgenomen en gepubliceerd op de Finse markt. Dit jaar brengt Joe een nieuw album uit, getiteld "Steal the Wind". Een album met daarop 12 tracks met medewerking van de Finse muzikanten, en vaste roadband, Kalle Alatalo, Ville Rauhala en Juppo Paavola. Als extra muzikanten werkten ook John Immon, Lloyd Maine mee naast nog wel een resum backing vocals.

Deze "Steal Th eWInd" werd een variatie van Americana music waarbij country toch steeds weer als een rode draad doorheen de nummers loopt. Van het rockende en titeltrack "Steal The Wind" over de met pedal steel geïnfiltreerde "Riding Away" tot het op Honky Tonk drijvende "Rocket Girl". Op en top country wordt het op "Let Me Kiss Ya Honey" en het afsluitende, met daarop een mooie accordeon, "I’m a Soldier".

tracks:

 1. Paradise
 2. My Darkest Dream
 3. Steal the Wind
 4. Riding Away
 5. The Song Will Live On
 6. Rocket Girl
 7. You’re My Dream
 8. She’s a Runner
 9. Let Me Kiss Ya Honey
 10. Sometimes
 11. Razor Red Skies
 12. I’m a Soldier