© Rootsville.eu

Joel Paterson (US)
tiltle: Let It Be Acoustic Guitar
music: Instrumental
release date: 2020
label: Ventrella
info artist: Joel Paterson

© Rootsville 2021


Nog net voor de miserie toesloeg in 2020 konden de fans van Joel Patterson nog genieten van deze virtuoos. Bij "Goezot" hadden ze "Joel Paterson & The Modern Sounds" nog weten te strikken en omdat het al bijna 10 jaar geleden was was het zaaltje boven de "Djoelen" dan ook meteen uitverkocht. In 2019 bracht Joel Paterson het album "Let It Be Guitar!", een homage aan "The Beatles".

Let It Be Guitar! toonde frisse nieuwe arrangementen van deze bekende melodieën, met een breed scala aan muziekstijlen en gitaargeluiden, die hulde brengen aan de grootste invloeden van Paterson, waaronder Les Paul, Chet Atkins, Jorgen Ingmann, James Burton, Buddy Emmons, Ernest Ranglin en nog veel meer.


photo Joel Patterson © Rootsville

Tijdens de Corona pandemie bracht Joel Patterson deze "Let It Be Acoustic Guitar" uit. Een nieuwe bewerking van die Beatles nummers maar dan volledig akoestisch. Deze alom gekende nummers nu in de fingerpicking stijl zoals we deze kennen van de akoestische blues- en ragtime-spelers als Blind Blake, Big Bill Broonzy en dominee Gary Davis. Op dit album zijn de 14 Beatles-nummers vanaf het begin benaderd en mijn eigen arrangementen gemaakt, maar altijd met een knipoog naar deze vroege gitaarhelden van de Amerikaanse muziek.

Joel Patterson samen met zijn oude Gibson J-50 flat top, gewoon magisch!

tracks:

 1. All My Loving
 2. She Loves You
 3. I Saw Her Standing There
 4. I'll Follow the Sun
 5. I've Just Seen a Face
 6. I'm Looking Through You
 7. I'm Only Sleeping
 8. When I'm Sixty-Four
 9. Martha My Dear
 10. Here Comes the Sun
 11. Can You Take Me Back?
 12. While My Guitar Gently Weeps
 13. Across the Universe
 14. Good Night