© Rootsville.eu

John Aulabaugh (US)
tiltle: Sweet As You
music: Singer-songwriter
release date: 2021
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
John Aulabaugh

© Rootsville 2021


Singer-Songwriter John Aulabaugh heeft deze bepaalde manier om te strijden in zijn hart. Je kunt het echter net zo goed overhandigen, de tederheid en kwetsbaarheid van zijn teksten en songwriting kronkelt zich een weg door je zintuigen terwijl de muziek je meeneemt op een rit waar je niet snel spijt van zult krijgen. Johns passie voor het creëren van een emotie komt voort uit vreemde en soms duistere bronnen, maar ze zijn er altijd ingestopt .

Deze "Sweet As You" is John's 3de album, een album met daarop 10 nummers. Gevestigd in Champaign, Illinois, heeft zanger en songwriter John Aulabaugh een muzikale stamboom die velen wat graag zouden verkopen. John heeft 3 solo-albums geschreven en heeft gewerkt met mensen als Rami Jaffee (Foo Fighters), Dave Krusen (Pearl Jam), Frank DiVanna (Trashcan Sinatras), Jason Roberts (Candles, Norah Jones) en Jessy Greene (Foo Fighters/Pink ). Zijn debuut solo-album, "Of Sins Present And Past", stond in 2015 liefst 20 weken op de Amerikaanse Americana-hitlijst. Mede door fysiche problemen als artrose werd het voor John Aulabaugh geen lachtertje om deze "Sweet As You" af te werken.

Jason Roberts (Norah Jones) is als multi-instrumentalist betrokken en verzorgt de productie van drie songs. Het leven en de muziek van John worden echter niet alleen bepaald door verdriet en ontberingen, maar ook door liefde, vreugde, familie, hard werken (hij bracht 20 jaar door in het Amerikaanse bedrijfsleven voordat hij op 50-jarige leeftijd een ander pad koos) en een hernieuwd gevoel van doel. En ondanks de gedwongen veranderingen die we allemaal hebben gezien in 2020 en 2021, blijft het leven een uitdaging waar John voor staat. Al dat leven beleef je op zijn nieuwe album "Sweet As You". Het leven in al zijn harde glorie, gehuld in een geluid dat ritme en teksten, akoestisch en elektrisch, licht en schaduw vermengt. Je krijgt een glimp van Johns energie, hart en ziel, uitgestort op vinyl, compact disc en digitaal. Wat je favoriete formaat ook is, wat je krijgt is muziek, puur en eenvoudig. Zo is er het auto-biografisch getinte "Immoble" en met "Clementine" brengt hij een ode aan collega singer-songwriter Elliot Smith (1969-2003).


tracks:

  1. Sanity
  2. A Reason
  3. Ghost Of Sympathy
  4. Clementine
  5. Feels So Right
  6. Try Love
  7. Abilene
  8. Childhood's End
  9. Immobile
  10. Sweet As You