© Rootsville.eu

John Hiatt (US)
tiltle: Leftover Feelings
music: Country - Americana
release date: may 21, 2021
label: New West Records
promotion: Klanderman Promotion
info artist: John Hiatt

© Rootsville 2021


"John Hiatt" is zo een icoon wie niets meer hoeft te bewijzen en toch trok hij samen met "The Jerry Douglas Band" te midden van de wereldwijde pandemie de "Historic RCA Studio B", de heilige grond waar Elvis, Everly Brothers en Waylon Jennings eerder glorieerden, binnen en opende zich een leven vol "Leftover Feelings". Het is nu al van 2018 tijdens de editie van "Blues Peer" dat we nog "live" konden genieten van deze topmuzikant en top singer songwriter. Toen een avond met niets dan sweet memories.


photo John Hiatt © Rootsville

Samen met de Americana en Bluegrass groep "The Jerry Douglas Band" en met Jerry als producer en op dobro gaan we met dit album terug naar een era van vorige eeuw. Deze samenwerking volgt op "The Eclipse Sessions" uit 2018. Het nieuwe album van Hiatt is eerder country en Americana dan bluegrass georiënteerd. Opener is de toch zeer herkenbare sound met "Long Black Electric Cadillac". Toch wordt het album in een laid back sfeertje gebracht. Met "The Music Is Hot" slaan ze de country tour op daar waar bluegrass te toon heft op "All The Lilacs In Ohio". "Little Goodnight" is een nummer waar de "Tulsa Sound" de bovenhand neemt waarna hij afsluit met "Sweet Dream".

Met deze "Leftover Feelings" levert de 69 jarige John Hiatt toch weerom een prachtprestatie en kijken we vol verwachting uit naar nog meer leftovers...

tracks:

01. Long Black Electric Cadillac
02. Mississippi Phone Booth
03. The Music Is Hot
04. All The Lilacs In Ohio
05. I’m In Asheville
06. Light Of The Burning Sun
07. Little Goodnight
08. Buddy Boy
09. Changes In My Mind
10. Keen Rambler
11. Sweet Dream