© Rootsville.eu

Johnny Tucker ft. Kid Ramos & The Allstars (US)
tiltle: 75 and Alive
music: Blues
release date: august 20, 2021
label: Blue Heart Records - High John Records
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info artist: Johnny Tucker

© Rootsville 2021


Deze "75 and Alive" van blues legende Johnny Tucker staat bij mij op stip voor m'n verlanglijstje van 2022. Geboren in een grote familie van deelpachters, maakte deze inwoner van Fresno, Californië, kennis met muziek door zijn vader, die gitaar speelde en zong. Tucker werd aangetrokken door het percussieve geluid van potten en pannen en gebruikte ze om zijn vaardigheden aan te scherpen tot hij zijn eerste bandoptreden kreeg.

Uiteindelijk studeerde Tucker af naar een echt drumstel en koos hij samen met een aantal van zijn broers ervoor om muziek na te streven en hun inkomsten mee naar huis te nemen om het gezin te helpen onderhouden. Na zijn verhuizing naar Los Angeles in 1964, kwam Tuckers grote doorbraak toen bluesgitarist Phillip Walker hem inhuurde op drums. Hij werd ingehuurd omdat hij zowel harmonieën kon zingen als drums kon spelen. Tucker bleef tientallen jaren bij Walker, toerde de wereld rond en trad op op delen van Walker's veelgeprezen album. Nu heeft Johnny Tucker de "Allstars" Carl Sonny Leland, John Bazz, Jason Lozano, Bob Corritore, Ron Dziubla, en last but not least, Kid Ramos rond zich verzameld voor een indrukwekkend resultaat.

Het resultaat op "75 and Alive" werd een album om duimen en vingers van af te likken met 12 floorfillin' tracks zoals de West Coast opener "'All Night Long, All Night Wrong" met de T-Bone gitaarlicks van Kid Ramos en Johnny Tucker in de rol van "Honey Dripper". Bob Corritore speelt de folie van Tucker's zang op de tearjerker en het pianogestuurde "If You Ever Love Me", wat pit toevoegt aan het R&B-nummer in Fats Domino New Orleans-stijl. Toen producer Kid Ramos de reeks klassieke grooves voor Tucker selecteerde om vocaal over te improviseren, is het geen verrassing dat hij de ballroom-rhumba 'What's The Matter' opnam, waar hij poëtisch wordt over zijn zoektocht om het licht fantastisch te laten trippen met zijn vrouwelijke liefde, en smeekt haar vervolgens om vergiffenis op de stiekeme "Treat Me Good."

Kid Ramos stapt in de schijnwerpers om hulde te brengen aan Albert Collins op de lekke band shuffle "Snowplow", en aan Earl Hooker op "Hookline", met iconische gitaarleads in de stijl van zijn helden. De levendige barrelhouse-piano uit Leyland scheidt de twee deuntjes van elkaar en drijft de call-and-response-boogie "What's On My Mind" aan. Op "Dance Like I Should" krijgen we vettige slide en Texas Blues, dit samen met de harpgrooves van Corritore is Kid Ramos op zijn best.

"75 and Alive" eindigt met het door hoorns aangedreven Memphis Soul-nummer "Gotta Do It One Time". Een programmatie hiervan zou een onverhoopte headliner zijn op onze bluesfests in 2020. Yes, we like!!!

tracks:

01 All Night Long, All Night Wrong
02 There's A Time For Love
03 If You Ever Love Me
04 Can't You See
05 What's The Mather
06 Treat Me Good
07 Snowplow
08 What's On My Mind
09 Hookline
10 Dance Like I Should
11 Have A Good Time Tonight (Play Your Soul Johnny)
12 Gotta Do It One More Time