© Rootsville.eu

Jon Roniger and the Good Nothin' Band (US)
tiltle: Live At 6010
music: NOLA
release date: 2021
promo & marketing: It's All Happening (NL) mail
info artist: Jon Roniger

© Rootsville 2021


Op hetzelfde moment dat deze "Live at 6010" is de bus viel was dit laatste album van "Jon Roniger and the Good For Nothin' Band" was die vergezeld van het tijdens corona uitgegeven "Let's Get Lost", en zo bevinden we ons in hartje New orleans.

Er is maar één lokale artiest uit New Orleans die prat gaat op het succes van het schrijven van alle originele muziek, het samenwerken met andere erkende songwriters, het dagelijks optreden en schrijven voor film en televisie, terwijl hij trouw blijft aan zijn muzikale invloeden. Jon Roniger deinst er niet voor terug om gelikt, sluw en charmant te zijn terwijl hij zich in authenticiteit hult en een combinatie van de legendarische lokale Harry Connick Jr., evenals de iconische Tom Waits, Paul Simon en Randy Newman belichaamt.

Na jarenlang de wereld rond te hebben gereisd, is Roniger trots op zijn roots in New Orleans. Hij zingt speels odes aan NOLA's beruchte straten, historische monumenten en sappige gerechten. Hij brengt het allemaal in een zoete, melodieuze vocale stijl, vermengd met momenten van prachtig ruige en snelle zang die doet denken aan Bob Dylan die Donald Fagen channelt. Het laat de luisteraar zich afvragen hoe hij het onder de knie heeft om ze allemaal samen te voegen.

Met zijn uitgebreide repertoire van een dozijn albums tot nu toe, waaronder "Maniac World" in 2016, "Live at the Mint" in 2015, het "Gypsyland" uit 2014 waarin hij voornamelijk in het Frans zingt, "Dirty Gypsy" in 2013 met een Met een ambitieuze tracklist van 28 akoestische nummers en "NOLA Rolls" als zijn EP uit 2012, is Roniger geen onbekende in veelzijdigheid. Terwijl hij naar zijn muzikale inhoud en stijl verwijst als "verdraaide verhalen van de louche kant", schrijft hij bewust op manieren die geluk, gelach, lichte zwaaien van romantiek, verdriet en een plotselinge drang om te dansen oproepen. Hij doet dit naadloos van het ene nummer naar het andere, terwijl hij trouw blijft aan zijn invloeden.

Wanneer Roniger niet bezig is met het creëren van magische brouwsels van jazz, folk en blues voor zijn eigen albums, of met het schrijven in verschillende stijlen voor anderen, is hij te vinden met het schrijven en componeren van muziek voor film en televisie. Je kunt zijn werk horen in de speelfilm "Island of Fantasy", tv-shows "Platinum Babies", "I Used To Be Fat", "Extreme Couponing", verschillende nummers op HGTV en een themalied voor het Britse bedrijf Bedford for Bedden. Daarnaast is hij te zien in een kleine acteerrol voor een Belvita Breakfast Snacks-commercial uit 2014 en in Nashville's Rhinestone Wedding Chapel uit 2013.

"Live At 6010" is een volledig album dat bestaat uit elf pittige tracks die gevarieerde dimensies vormen die op natuurlijke wijze in elkaar overlopen. Jon Roniger and the Good For Nothin’ Band heeft een nostalgisch geluid dat goed is samengesteld door een groep die voor de pandemie gemiddeld zo’n 200 shows per jaar verzorgde. Het organische uitgangspunt van het opnemen dat deze band bezit, wordt benadrukt door het gebruik van koperblazers gedurende het hele project. Frisse percussieve klanken en de rijke smaak van bas zorgen voor een deel van de vreugdevolle arbeid die Live At 6010 met zich meebrengt.

De band bestaat uit Jon Roniger (singer/songwriter, gitaar), Adam Everett (drums), Evan Paydon (bas), Ellis Seiberling ( trombone), Cyrus Nabipor (trompet) en Jake Gold (toetsen). Gedurende" Live At 6010" vinden we warme en getemperde grooves die charmant uit de band tevoorschijn komen. Jon Roniger heeft een stem die klaar is voor de boeg, aangezien hij zijn publiek met succes bezig houdt met het gedenkwaardige streven van bewustzijn. Tracks als "New World Order" en "Regrets" onthullen de veelzijdigheid van "Live At 6010" en de diepgang van Jon Roniger en de Good For Nothin' Band.

tracks:

01 Little By Little
02 First Call For Alcohol
03 New World Order
04 Make It Feel Good
05 Saint Bernard
06 Love in The Time of Corona
07 Miles Away
08 Regrets
09 Nothing is Scared
10 Miss It By A Mile
11 Will You Be There