© Rootsville.eu

Jon Spear Band (US)
tiltle: B-Side of my Life
music: Blues
release date: december 03, 2021
label: independent
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info artist: Jon Spear Band

© Rootsville 2021


Genomineerd voor de prestigieuze 2016 Blues Blast Magazine-prijs voor beste Live Blues-opname, treedt de Jon Spear Band regelmatig op in het midden van de Atlantische Oceaan, waar het sinds 2012 een dankbaar publiek op tal van openluchtfestivals, clubs en andere populaire locaties heeft vermaakt. bekroonde originele nummers, gloeiend hete liveshows en unieke arrangementen van bluesstandaarden, de eerste twee cd's van de band die in de VS, Frankrijk, het VK en Spanje in de hitlijsten zijn gebracht, inclusief de jaarlijkse top 100 van Roots Music Report Contemporary Blues Chart voor de afgelopen twee Opeenvolgende jaren.

Het album, Hot Sauce, is verschenen in de top 50 blues-hitlijsten in de VS, Frankrijk, het VK en Australië. De debuut-cd "Old Soul" van de band was een 2016 WAMMIE-genomineerde voor beste Blues/Traditional R&B Recording (Washington Area Music Association). De band is gevestigd in Centraal Virginia en bestaat uit Jon Spear (gitaar en zang), Andy Burdetsky (bas), John Stubblefield (drums) en Dara James (zang en gitaar plus mondharmonica)

Nu wordt met "B-Side of My Life" het nieuwe album van deze "Jon Spear Band" in de spotlights gezet. Een album met daarop 13 titels dat zoals we van deze bluesman gewoon zijn een bijzonder grote diversiteit bevat. De band is een getalenteerd kwartet met meer dan genoeg ervaring en creativiteit om de klus te klaren. Jon Spear is de leider en belangrijkste songwriter van de band, en op deze plaat zorgt hij voor gitaar en zang. Hij werd in de studio vergezeld door Dara James (ook op zang en leadgitaar), John Stubblefield op de skins en Andy Burdetsky op bas. Voor een kleine groep hebben ze een groots geluid, en je zult genieten van wat ze te bieden hebben op deze verzameling van negen originelen en één geweldige covermelodie. Naast hun meer voor de hand liggende talenten, geven ze ook terug aan de kunst en zijn ze actieve deelnemers aan de Central Virginia Blues Society.

Hoofdzakelijk zijn het allemaal originals van Jon of het duo Burdetsky-Waldeck en openen ze met "Big Talk". Als er dan toch zo een zeldzame cover opduikt zijn we met "Yellow Moon" van The Neville Brothers zeker in onze nopjes. Het NOLA gevoel neemt het hier duidelijk over. Jon's eigen "Follow the Light" doet met ook terugdenken aan de "Eagles" en hun "Take It Easy" waar de banjo ook subtiel aan deelneemt. Met afsluiter is met "Time For The Blues" is het tijd voor some ol' school rock 'n roll...

tracks:

01 Big Talk
02 Heartbeat Like A Samba
03 The Shaman
04 B-Side of my Life
05 Yellow Moon
06 Follow The Light
07 Kick in the Head
08 Snakes and Spiders
09 Can't Have Nothing
10 Darker Side
11 My Old T-Shirts
12 The Muskie Grind
13 Time For The Blues