© Rootsville.eu

JP Williams & Ekat Pereyra (US)
tiltle: JP & Ekat
music: Blues
release date: 2021
label: Grizzifter Records
info artist: JP Williams


© Rootsville 2021


De in New York City geboren JP Williams studeerde aan de Wilkes University in Wilkes-Barre, Pa. Daar begon hij te spelen in koffiehuizen op de universiteit en speelde hij een mix van folk, blues en soul.

JP bracht zijn debuutalbum "Mixed Bag" uit in 2016. In 2018 bracht JP zijn tweede volledige plaat "Everblue" uit, waarop de in Rusland geboren Ekat Pereyra hem vergezelt op vier nummers. Negen van de tien nummers op dit nieuwe album zijn geschreven door JP. JP opent met "Mighty Dangerous Boogie" met een hip verhaal en een paar stevige beats terwijl Perrone van jetje geeft op zijn harp. "Around Midnite" is een suggestief nummer gezongen door Ekat met Bower op sax en wat luchtige gitaar van JP.

Op "Regret" krijgen we stevig harmonicawerk van Eddie en de warme klanken van de sax van Bower terwijl  Ekat op de achtergrond zingt. "Solid Gone" toont JP’s gitaarwerk terwijl Ekat de zang voor zijn rekening neemt, met toetsenist Brody, Eddie op harp en de ritmesectie van Joseph en Roberts.  Op "Never Break This Heart" is een rol weggelegd voor de ritmesectie van Bill Coleman op bas en Sharon O'Connell aan de drums.

"Don't Let The Devil Ride" is een deuntje opgenomen als eerbetoon aan Leo "Bud" Welch, een gospel- en blueszanger, die zijn carrière begon op 82-jarige leeftijd. JP herinnert ons eraan dat Leo geloofde "het is nooit te laat in het leven is om je dromen te volgen ”. De song wordt als duet gebracht met Jp en Ekat.

Leuk zijn ook onder meer het gitaargedreven duet “Honeychild” met de knappe harp van Eddie; “Grey Autumn Day” en “Need a Little Sugar” met Brody op piano. JP sluit af met de "Talkin’ Coronavirus Blues ", wel zeer toepasselijk in deze tijden.

Tracks:

01. Mighty Dangerous Boogie
02. Around Midnite
03. Regret
04. Solid Gone
05. Don't Let The Devil Ride
06. Never Break This Heart (Remix)
07. Honey Child
08. Grey Autumn Day
09. Need A Little Sugar
10. Talkin' Coronavirus Blues (Remix)

Musicians:

JP Williams: gitaar en zang
Ekat Pereyra: gitaar en zang
Eric Brody: toetsen
Eddie “The Harp” Czarkowski & Tommy Rerrone Jr: harmonica
Andy Bower: saxofoon
Gregory Joseph ; Bill Coleman en Firp Edmunds: bas
Jack Robert, Mike Weber en Sharon O’ Connell: drums