© Rootsville.eu

Kalinec & KJ (US)
tiltle: Let's Get Away
music: Americana - Folk
release date: 2021
label: Berkalin Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Brian Kalinec

© Rootsville 2021


Brian Kalinec is een bekroonde Americana/folk singer-songwriter uit Houston, Texas.
Zijn roots in Oost-Texas hebben gecombineerd met zijn stedelijke ervaring om zijn eigen kijk op de wereld te vormen, wat tot uiting komt in zijn liedjes. Brian, geboren in Beaumont, pakte de gitaar op jonge leeftijd op en begon een leven lang liedjes te maken en songwriters te koesteren. Zijn schrijven heeft gunstige vergelijkingen getrokken met die van Woody Guthrie, John Steinbeck, Rodney Crowell en Jim Croce, en het resoneert met het publiek, mede-songwriters en muziekliefhebbers.

Brian's vorig album, "The Fence", werd zowel in de VS als in Europa op de radio in kaart gebracht, terwijl zijn schrijf- en gitaarvaardigheden geprezen werden door bekende artiesten en muzikanten zoals Steve Gillette, Steve Weisberg, Tom Pacheco en Merel Bregante. Op deze "Let's Get Away" gaat Brian in zee met KJ Reimensnyder Wagner. KJ  heeft gekozen voor een korte voornaam aangezien haar achternaam Reimensnyder-Wagnerwat te lang is. Degenen die haar en haar muziek kennen, realiseren zich dat alleen de initialen "KJ" alles zijn wat je nodig hebt om deze positieve energieartiest te herkennen.

Op "Let's Get Away" vinden we 10 nummers terug en opent het album met de titeltrack. "New Lover's Waltz" is zoals de titel het zegt, een nummer op drie-kwart maat, volledig in de dromerige sfeer van Brian en KJ's harmony vocals. Bijna 4 jaar werkten ze eraanalvorens het de voltooien. In de typische Kalinec-stijl zou deze release niet plaatsvinden zonder aandacht voor elk detail. Het is duidelijk, door de kwaliteit van de opname, details tot tekst, complexiteit en diversiteit van arrangementen, dat aan alle criteria is voldaan. Genres, waaronder Celtic, walsen, folk en jazz, zijn allemaal opgenomen in dit project. Elk nummer van Let's Get Away slaat een nieuwe en andere richting in en laat de luisteraar nooit met verveling achter.


tracks:

1. Let's Get Away
2. New Lover's Waltz
3. Paint
4. Where Do Old Lovers Go
5. I Don't Know
6. Home in Scotland
7. Reach Out
8. When You Say Nothing at All
9. On This Winter's Eve
10. What's Left Over