© Rootsville.eu

Katie Henry (US)
tiltle: On My Way
music: Blues - Roots
release date: january 28, 2022
label: Ruf Records
info artist: Katie Henry

© Rootsville 2021


Katie Henry is onderweg. Deze songwriter uit New Jersey begon misschien op deuren te bonzen, trotseerde de bluesclubs van New York, speelde piano tot haar vingers bloedden en won de stad show voor show. Maar de laatste tijd heeft de multi-instrumentalist in een razendsnel tempo carrièremijlpalen doorlopen.

Daar was haar Blues Blast en IBMA-genomineerde debuutalbum uit 2018, High Road. Haar internationale doorbraak op Ruf's 2022 Blues Caravan Revue. Haar alom geprezen media, waaronder Henry Yates van Classic Rock, NME en The Guardian, die "een op hol geslagen talent dat je moet bijhouden" begroette. Nu, met de release van haar tweede album, "On My Way", heeft Katie een andere versnelling gevonden. Of ze nu met haar vertrouwde Gibson SG slingert, op de toetsen slaat of een storm uitschreeuwt, deze tien originele nummers, geschreven in samenwerking met bassist en slide-gitaarmaestro Antar Goodwin, kondigden haar aan als een alchemist die edelstenen maakt van de basismetalen van Amerikaanse roots.

Deze "On My Way" wordt uitgegeven bij het gerenommerde "Ruf Records" en bevat 10 nummers en geeft uiteraard ook zekerheid bij de "Blues Caravan" en de daarbij in alle symmetrie lopende tour doorheen Duitsland. Alhoewel het album opent met het footstompin" bluesje "On My Way" schakelt Katie vervolgens op "Empty Cup" moeiteloos over naar het meer rootsy gebrachte "Empty Cup". Het daarop volgende "Without A Fight" krijg je met een lichte NOLA toets. Op "Setting Sun" krijgen we te maken met een zeer breekbare singer-songriter daar waar bij "Got Me Good" ongetwijfeld de dansvloer weerom zal bevolkt worden. Afsluitend is er het roots-rockende "Catch Me If You Can" en dat gaan we dan ook proberen te doen als de pandemie het ons toelaat.

Het begon allemaal in mei 2021, toen Brooklyn's Degraw Sound zijn deuren opende voor Katie en producer/gitarist Ben Rice. De crack line-up van Goodwin, Kurt Thum (piano/orgel) en Greg Wieczorek (drums/percussie) plus de Britse harpspeler Giles Robson. Hety album werd opgenomen tijdens de in alle hevigheid woedende pandemie.

tracks CD:

01 On My Way
02 Empty Cup
03 Without A Fight
04 Bury You
05 Setting Sun
06 Got me Good
07 Blessings
08 Too Long feat. Giles Robson
09 Running Round
10 Catch Me If You Can