© Rootsville.eu

Keith Brown Trio (US)
tiltle: African Ripples
music: Jazz
release date: may 20, 2021
label: Space Time Records
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist: Keith Brown


© Rootsville 2021


De in Memphis geboren, in Knoxville opgegroeide en in New York gevestigde Keith Brown is een van de meest gevraagde pianisten in de hedendaagse jazzscene. Sinds hij op 18-jarige leeftijd jazz begon te spelen, heeft Brown opgetreden en opgenomen met een who's-who van jazz-beroemdheden. Hij toert momenteel als pianist voor Charles Tolliver en Jazzmeia Horn en heeft het podium gedeeld met grote jazzartiesten zoals Camille Thurman & The Darrell Green Trio, Dezron Douglas, Sherman Irby, Steve Slagle, Terreon Gully, Kenneth Whalum III, David Weiss, Mike Clark, Bill Saxton, Joe Farnsworth, Greg Tardy, John Clayton, Benny Golson en Bobby Watson om er maar een paar te noemen.

African Ripples is Brown's derde release als leider, na de release van The Journey, in 2015 en Sweet and Lovely, in 2011. Brown verschijnt op een aantal veelgeprezen recente opnames, waaronder Jazzmedia Horn's Where We Are, Charles Tolliver's Connect, Janinah Burnett'sr en Gregory Tardy.

Na vorig jaar te zijn verschenen op een aantal alom geprezen jazz-opnames, waaronder die van Jazzmeia Horn, Charles Tolliver en Gregory Tardy, vervult Keith Brown een lang gekoesterde artistieke visie op African Ripples. "De muziek van African Ripples is gecomponeerd en verzameld om mijn persoonlijke ervaringen door middel van zwarte muziek over te brengen en hoe het in zoveel verschillende richtingen is gegolfd", zegt Brown. “Deze rimpelingen dienen om onze verschillende relaties en verbindingen en verschillende variaties op dezelfde impactvolle gedeelde ervaringen aan het licht te brengen.

Deze muziek is altijd een verlengstuk geweest van hoe we onszelf uitdrukken binnen deze relaties. " African Ripples, opgenomen in november vorig jaar in Samurai Hotel Studios in Queens, NY, bevat innovatieve originele composities van Brown en verschillende arrangementen van melodieën van grootheden als Fats Waller en Stevie Wonder. Hoewel de huidige configuratie van het trio nieuw is, hebben de muzikanten op African Ripples langdurige muzikale relaties. Terreon Gully is een lange tijd medewerker van Brown's en heeft geproduceerd en opgetreden op zijn vorige album The Journey.

tracks:

 1. African Ripples Epigraph (featuring and lyrics by Cyrus Aaron) [2:03]
 2. Truth and Comfort [5:01]
 3. NAFID [5:19]
 4. Just You, Just Me (Jesse Greer) [4:52]
 5. 512 Arkansas St. (featuring Russell Gunn and Anthony Ware) [6:33]
 6. African Ripples Part I (Thomas “Fats” Waller) [2:04]
 7. African Ripples Part II (Thomas “Fats” Waller) [4:31]
 8. Queen (featuring Camille Thurman) [6:37]
 9. Come Back As A Flower (featuring Melanie Charles) (Stevie Wonder and Syreeta Wright) [5:23]
 10. 118 & 8th [6:07]
 11. What’s Left Behind [6:45]
 12. Song of Samson (featuring Russell Gunn and Anthony Ware) [7:14]
 13. Eye 2 Eye with the Sun [5:31]
 14. Prayer for My Nephews (featuring and lyrics by Cyrus Aaron) [2:32]
 15. African Ripples (Thomas “Fats” Waller) [0:46]