© Rootsville.eu

Kelly's Lot (US)
tiltle: Where and When
music: Blues
release date: june 11, 2021
label: independent
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info artist: Kelly's Lot

© Rootsville 2021


Na hun in 2020 uitgebrachte album "Another Sky" staat voor deze "Kelly's Lot" met hun nieuwste album "Where and When" de teller op 16 stuks. Niet zo onbegrijpelijk wanneer je weet dat deze uit L.A. afkomstige band al 26 jaar aktief is. De band bestaat in de basis uit zangeres Kelly Zirbes en gitarist Perry Robertson. Hun muziek bestaat hoofdzakelijk uit Americana waarbij ook blues niet zomaar mag worden weggecijferd.

Kelly's Lot werd in 1994 opgericht door Kelly Zirbes, een folk singer-songwriter met een hart voor blues. Met 15 cd's en veel toeren in de VS en Europa viert de band 26 jaar sinds de eerste avond dat de band het podium betrad in de "Roxy" in Hollywood. Kelly Z ontmoette gitarist en geluidsman Perry Robertson in 1996, die kort daarna ‘Kelly’s Lot - Live at the Troubadour’ produceerde. Binnen een jaar sloot hij zich aan bij de band, begon liedjes te schrijven met Kelly Z en voegde het zuidelijke geluid en Texas-invloeden toe die hun muziek hebben gevormd.

In een mix van 5 cover en 6 originals werd deze "Where and When" opgenomen in een akoestisch kader opgenomen. Zo krijgen we een een Kelly's Lot" te horen die zich volledig toelicht op de Ol'school blues. Nummers als "Stronger" en titeltrack "Where and When" kunnen moeiteloos de vergelijk doorstaan met blues van toen.

Kippenvel krijg je uiteraard met covers als "Jealous Hearted Blues" van de hand van Lovie Austin en een ongeloofelijke versie van Howlin' Wolf's "Nature". Jazzy stijl dan weer met " Black Eye Blues" van Ma Rainey en ook met het Delta bluesje " Stones in My Passway" van Robert Johnson weten Kelly Zirbes en Perry Robertson hier op dit album een perfecte balans te vinden tussen oud en nieuw. Overheerlijk!!!

Tracks:

01 Stronger
02 Somebody in My Home
03 Heaven
04 Jealous Hearted Blues
05 Lost
06 Nature
07 Where and When
08 Stones in My Passway
09 That Fool
10 Black Eye Blues
11 Ship