© Rootsville.eu

Krissy Matthews (UK/Nor)
tiltle: Pizza Man Blues
music: Blues
release date: august 27, 2021
label: Ruf Records
info artist: Krissy Matthews

© Rootsville 2021


Het was 1995, Krissy was 3 jaar oud en zijn vader nodigde hem uit op het podium om mee te spelen met Pretty Woman van Roy Orbison.
Toen begon het verhaal voor de Britse Noorse Krissy Matthews. Nu, op 28-jarige leeftijd, heeft hij een reputatie opgebouwd als een van de meest unieke gitaristen die de 21e eeuw heeft gezien, en heeft hij een schat aan ervaring opgedaan waar alleen de meeste muzikanten van kunnen dromen.

In 2015 sloot Krissy zich aan bij de iconische Duitse band "Hamburg Blues Band" als vast lid, waar hij tot op de dag van vandaag legendarische artiesten als Chris Farlowe, Arthur Brown en Maggie Bell elke avond steunt. Eerdere gitaristen die hij verving waren Clem Clempson en Miller Anderson. In 2009, amper 16, bracht hij "Allen In Reverse" uit.

Zijn album "Pizza Man Blues" volgt het in 2019 uitgegeven "Monster In Me" op en kwam zoals zo velen tot stand tijdens de Corona periode en bevat 10 nummers. Een album waarbij de 9 nummers eigen originals zijn. ("Gratefull" krijg je als toetje ook unplugged geserveerd). Het album wordt uitgegeven bij "Ruf Records" met op het unplugged nummer medewerking van niemand minder dan Layla Zoe. Topper voor mij is het soulvolle "Disaster".


tracks CD:

01 Mayday
02 The Man Said No
03 Disaster
04 Anti-Sociql Media
05 Hair-drying Drummer Man
06 Pizza Man Blues
07 Ride
08 Carry You
09 Gratefull
10 Gratefull (unplugged)