© Rootsville.eu

Kyle Culkin (US)
tiltle: Pork Shops & Blues
music: Blues
release date: may 28, 2021
label: Tonebucker Records
info artist: Kyle Culkin
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2021


Opwekkende binnenkomer met "The Pork Chop Song" op het nieuwe album "Pork Shops & Blues" van Kyle Culkin. Na zijn veelgeprezen eerste album "My Americana" een plaat met bluesrock, country, gospel en soul, keert hij terug naar de muziek waarmee het allemaal voor hem begon, de blues.

Culkin heeft een aantal van de beste spelers ter wereld aangetrokken voor het nieuwe leuke en opwindende album dat je niet wilt missen! "Pork Chops and Blues" Kyle Culkin is een Amerikaanse songwriter, gitarist, bassist en artiest op het gebied van rootsmuziek en groeide op in Zuid-Californië. Toen hij begin twintig was, ging Culkin de weg op en sneed hij zijn tanden met verschillende banden waarin hij het jongste lid was. Dit leverde hem de bijnaam "The Kid" op. Gedurende deze tijd kreeg Kyle de eer om een van zijn muzikale helden, de grote B.B. King, te openen tijdens zijn 80ste verjaardagstournee. Die tour bracht Culkin ertoe zich bij de "Jeff Jensen Band" aan te sluiten en de weg op te gaan met de nationaal toerende bluesband.

Helaas slechts 8 nummers en zo wordt deze ""The Pork Chop Song" een XL-EP maar met steengoede nummers zijn we al vlug tevreden in deze sombere periode. Met "So Damn Old" voegt Kyle een beetje NOLA in het nummer en met "By the Blues" gaat hij zowaar op de soulblues tour. Diversiteit in de nummers slaagt zo dan ook al vlug om in positiviteit.

Door deze positieve ingestelheid gaat het vlug bij het beluisteren en zitten we met "Burn it All Down" al swingend in de helft. Een nummer waarop ook goed te horen is waardoor BB King vol bewondering was voor hem. Als fan van Delbert McClinton verwelkomen we uiteraard ook het volgende "Why Me", hell yeay, let's raise up the roof!

Na het slowbluesje "Can't Come Down" gaan we er nog uit met "Wouldn't Change a Thing" en ja het voelt goed deze kennismaking voor mezelf met deze Kyle Culkin en toverde hij zo a smile on my face!

tracks:

01 The Pork Chop Song (3:24)
02 So Damn Old (3:45)
03 By the Blues (3:20)
04 Burn it All Down (2:37)
05 Why Me (3:09)
06 Nothing from Nobody (3:05)
07 Can't Come Down (4:16)
08 Wouldn't Change a Thing (3:14)

musicians:

Kyle Culkin: Guitars, Bass, Vocals
Jade MacRae: Vocals
Carl Verheyen: Guitars on "So Damn Old"
Johnny Stachela: Slide
Jamieson Trotter: Piano and B3 Organ
Marty Rifkin: Pedal Steel
Just Dave Bernal: Harmonica
Westin Byerly: Drums
Horns: The Barrelhouse Horns