© Rootsville.eu

Lady A (US)
tiltle: Satisfyin'
music: Blues - funk - Soul
release date: october 21, 2021
label: independent
info artist: Lady A
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2021


"Lady A" is niet te verwarren met de Nashivlle bases country groep met diezelfde naam maar is een soulvolle blueslady met een hart voor funk. Deze zangeres begon op 5-jarige leeftijd te zingen. Ze begon haar carrière als zangeres in een Motown Revue-band in de jaren '90. Haar liefde voor muziek, gospelachtergrond, Louisiana-roots en muzikale familie leidden haar altijd terug naar de blues- en gospelmuziek, vermengd met smaken van soul en funk als een perfecte jambalaya.

Door de Washington Blues Society (WBS) verkozen tot vrouwelijke bluesartiest van het jaar in 2020 en 2021; onlangs genomineerd door de Soul Cafe Awards 2021 als Best Female Blues Performer of the Year. Een mentor in het Rhapsody Music-project die zanglessen geeft aan jonge Americana-, Folks- en Bluesstudenten van het programma. Naast een professionele artiest, brengt de Lady muzikanten naar de omgeving van Seattle onder Lady A Productions met zowel blues- als gospelartiesten.

Deze "Satisfyin'" is het nieuwste album van "Lady A" en bevat 10 nummers. Hoewel geboren en getogen in Seattle, Washington, hoor je duidelijk de zuidelijke ondertoon in haar muziek en teksten.
Met het rauwe in haar klankkleur van een Koko Taylor maar ook met een humoristische noot à la Betty Wright worselt ze zich door haar album in een mix van blues, soul en funk. Met een old-school bluesje als "Blues, Soul, Catfish & Fried Wings" verdiept ze zich duidelijk in de zuiderse regionen van de US. Waarna ze met de floorfiller " For The People in the Back (All I Got)" alle registers komt open te trekken. Afsluitend is er nog een prachtige gospel ballad met "Heaven Help Us All".

tracks:

01 Whatever You Do
02 Satisfyin'
03 Miss Buela Mae's
04 Big Momma
05 Blues On My Mind
06 Blues Soul Catfish & Fried Wings
07 Brighter Day
08 Enjoy Your Life
09 For The People in the Back (All I Got)
10 Heaven Help Us All