© Rootsville.eu

Lara Hope & The Ark-Tones (US)
tiltle: Here To Tell The Tail
music: Roots - Rockabilly
release date: 2021
label: Sower Records
info artist: Lara Hope


© Rootsville 2021


Uit de Hudson Valley komt een vurige, vrolijke band onder leiding van de prachtige retro-uitziende Lara Hope. Ze zingt niet alleen goed, ze is ook een geweldige showvrouw. Haar stem is gevuld met rauwe intensiteit. Let’s go!
Ze knalt fifties-stijl op "Stop, Drop & Roll", met een vleugje sax en vette Gretsch. Makkelijk dansbaar nummer. Hoewel ze niet klinken als een band die probeert de oude rockabilly doden op te wekken, doordrenkt Lara en haar accolieten,  haar showcase met een nieuwe dimensie.

Op haar 3e LP “Here To Tell The Tale” kookt Lara's band consequent in gemengde genres van Western Swing, rockabilly, pop, jazzy rhythm & blues en een pak sublieme dansbeats. Haar band is de perfecte back-upvoor haar uitgebreide muzikale aanval. Deze nieuwste plaat met . Deze band is slechts in wezen 4 personen en het geluid is zwaar als  songs werd volledig in eigen beheer uitgebracht en smaakt als een lekkere taart. Je zit vol, maar je blijft vragen om nog een stuk.

Wil je dansen? "Some Advice", is daarvoor een topper. De leuke atmosfeer van een ballad is te vinden in "It's a Crime.". De nummers zijn meeslepend, gedreven en uitstekend. Lara heeft expertise en stijl - intonatie, frasering en toon - alles tot in de perfectie met robuuste arrangementen voor elk nummer dat met fantasierijke zwier door haar muzikanten is vastgelegd.

Op 'Knocked Out' loopt Lara parallel met de muzikale benadering die zelfs Bob Dylan een paar jaar geleden in zijn liedjes verkende. Dit heeft een mooi vintage nostalgisch geluid - onstuimig en leuk. Lara lijkt een speciaal te zijn door haar manier van kleden, maar laat je niet misleiden. Dit is een professional met vaardigheid en een showcase vol nitroglycerine. Als haar liveshows ook maar in de buurt komen van haar opnames, is ze vast en zeker een gedenkwaardige artiest.

Met "The Art of Asking", bevestigt Lara haar vocale vermogen om de blues met de jazzy te overbruggen. De band zit zo strak in elkaar dat je er geen scheermesje tussen kunt schuiven. Fijne schijf.

Tracks:

01. Let's Go!
02. Stop, Drop, And Roll
03. Here To Tell The Tale
04. Some Advice
05. Whoa Is Me
06. It's A Crime
07. Running In Circles
08. Knocked Out
09. The Art Of Asking
10. 12 Minutes Of Hot Water
11. I Drink To Your Health

Musicians;

Lara Hope: gitaar
"Shreddie" Eddie Rio : gitaar
Matt "The Knife" Goldpaugh: contrabass
Jeremy Boniello: drums en percussie

Guests: Matt Jordan (piano ), Hayden Cummings (tenor- & baritonsax), Rosie Rion Porco (viool & cello), Bobcat Arkham (baritongitaar), MaryKate Burnell, Erica Pivko & Liz Harrington (backing vocals).