© Rootsville.eu

Lauren Anderson (US)
tiltle: Love on the Rocks
music: Blues
release date: 2021
promotion: Devious Planet (Pati deVries)
info artist: Lauren Anderson

© Rootsville 2021


Deze soulvolle rocker, oorspronkelijk uit Chicago, heeft al haar hele leven een passie voor zingen. Opgegroeid in een huishouden dat rijk was aan muziek, waren haar invloeden zeer gevarieerd van artiesten als Susan Tedeschi, Bonnie Raitt, The Pointer Sisters, Eva Cassidy, Etta James, Joss Stone, Jason Mraz, Black Eyed Peas, Christina Aguilera en veel meer. Ondanks deze moderne muzikale invloeden was Lauren het grootste deel van haar vroege leven klassiek geschoold. Ze begon op 8-jarige leeftijd met klassieke pianolessen, was actief lid van verschillende koren en begon met klassieke zanglessen toen ze naar de middelbare school ging. Ze nam uiteindelijk haar liefde voor zingen mee naar de Quad Cities en behaalde een bachelor in muziek met de nadruk op zang aan het Augustana College. Aanvankelijk was ze van plan operazangeres te worden, maar al snel realiseerde ze zich dat rock- en soulmuziek meer haar stijl was.

En het is net die mix van soulvolle rock dat haar nieuwe album "Love On The Rocks" zo aantrekelijk maakt. Openend met een zwaar aanvoelende klankkluer opent Lauren Anderson hier met een gospel gekleurde intro op "Keep On", daar waar de titeltrack als ballad mag worden ondergebracht. Met de medewerking vabn Mike Zito krijgen we dan " Back To Chicago " gevolgf door het vlot en funky klinkende "The Way That I Want".

Lauren bracht in augustus 2015 haar eerste volledige cd uit, getiteld "Truly Me". En twee singles, opgenomen in de legendarische Ocean Way Nashville Studios, in 2016. muzikant en verhuisde in februari 2017 naar Nashville. Sinds ze naar Nashville is verhuisd, is Lauren blijven touren ter ondersteuning van haar meest recente EP's, "The Game" en "Won't Stay Down", beschikbaar op alle platforms. Voor meer informatie en om op de hoogte te blijven, kunt u zich aanmelden voor haar maandelijkse nieuwsbrieven.

Lauren's rockkant is ook vertegenwoordigd met "Just Fucking Begun". Het is een snel nummer geleid door de gitaar en drums. "Keep On" is praktisch een "a capella" -nummer dat vertrouwt op de gospelstijl, en natuurlijk alle bereik en kracht (en enigszins, maar charmant vervormd) van Lauren's zang benadrukt. “Stand Still” is een semi-akoestisch stuk dat laat zien dat Americana een ander genre is dat Lauren beheerst. Prachtig en met zijn tijd mee is het hip hop getinte en met indrukwekkende instrumentarium "Holdin’ Me Down".

 

tracks:

01. Keep On
02. Love On The Rocks
03. Back To Chicago (featuring Mike Zito)
04. The Way I Want
05. Holdin’ Me Down
06. Just Fucking Begun
07. I’m Done
08. Stand Still
09. Your Turn