© Rootsville.eu

Lauren Henderson (US)
tiltle: Musa
music: Jazz
release date: june 11, 2021
label: Brontosaurus Records
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Lauren Henderson

© Rootsville 2021


De veelgeprezen zanger-componist en tekstschrijver Lauren Henderson, geboren aan de Massachusetts North Shore, is het afgelopen decennium een ​​vitaal lid van de New Yorkse scene geweest. In de Jazz Charts Top 5, en de Year End Jazz Week Top 50 (2020), gebruikt Lauren elementen uit een reeks invloeden uit genres en stilistische tradities, en levert ze een onderscheidend, veelzijdig geluid. De muziek van Lauren, aangekondigd door The New York Times en DownBeat Magazine vanwege zijn uitgesproken expressie, legt lagen van haar culturele erfgoed en haar diverse achtergrond in het Engels en Spaans bloot.

Op acht albums delen haar composities verhalen over reizen die door de Afrikaanse diaspora zijn opgelegd in verband met Hendersons Panamese, Montserratiaanse en uitgestrekte Caribische roots, terwijl ze samenspelen met haar Noord-Amerikaanse opvoeding. Jazz, Latijns-Amerikaanse stijlen, flamenco, R&B en soul-roots vragen om een ​​verkenning van cultuur, samenleving, ras, liefde en de complexiteit die ze tegenkomt bij het navigeren door de obstakels van het leven samen met collega-artiesten en kritische luisteraars. Lauren lanceerde in 2019 haar eigen label Brontosaurus Records.

Musa verschijnt op 11 juni 2021 via Henderson's label Brontosaurus Records en bevat elf nummers met originele composities en levendige interpretaties van standaardmelodieën, waaronder 'I Concentrate on You', 'Wild is the Wind' en Valerie Parks Brown's, "Forget Me." Laag voor laag onthult de laatste titel - Musa's eerste single release - een onderstroom van intensiteit die Hendersons expressie doordringt. Door elke met satijn omwikkelde tekst brengt ze dynamische spanning en ontlading binnen. Haar niet aflatende bewustzijn dient elke dimensie van de muziek. "Ik vind het heerlijk om muzikant te zijn, want we leren altijd en groeien altijd", zegt Henderson, die een behendige en handige outfit samenstelde om Musa's identiteit te interpreteren.

Tijdens de opname houdt Henderson zich bezig met een complexiteit van zowel muzikale als culturele identiteiten, waardoor ze de richting van de muziek op een frontale en multidimensionale manier kunnen beïnvloeden. Het geluid dat ze voor elk nummer zocht, kwam naar voren als vet, textuur en authentiek. Nadat hij mixen had neergezet in Flux Studios in Manhattan - onder leiding van studio-engineer Daniel Sanint - stuurde Henderson tracks naar uitgebreide ensembleleden, trompettist-componist Marquis Hill; elektrische gitarist Nick Tannura; podium-, scherm- en studio-artiest Daniel J. Watts; Flamencogitarist Paco Soto uit Madrid; en de legendarische flamencopercussionist Sabu Porrina.

tracks:

  1. “I Concentrate On You” feat. Paco Soto, Sullivan Fortner, Eric Wheeler & Joe Dyson
  2. “La Marejada” feat. Paco Soto, Sullivan Fortner, Eric Wheeler & Joe Dyson
  3. “Forget Me” feat. Marquis Hill, Sullivan Fortner, Eric Wheeler & Joe Dyson
  4. “Corazón, No Llores” feat. Nick Tannura, Sullivan Fortner, Eric Wheeler & Joe Dyson
  5. “Wild Is The Wind” feat. Sullivan Fortner, Eric Wheeler & Joe Dyson
  6. “Luz” feat. Sullivan Fortner, Eric Wheeler & Joe Dyson
  7. “Leeward” feat. Marquis Hill, Sullivan Fortner, Eric Wheeler & Joe Dyson
  8. “Ahora” feat. Sullivan Fortner, Eric Wheeler & Joe Dyson
  9. “The Sweetest Sounds” feat. Paco Soto, Sullivan Fortner, Eric Wheeler & Joe Dyson
  10. “Musa” feat. Paco Soto, Sullivan Fortner, Eric Wheeler, Joe Dyson & Sabú Porrina

BONUS TRACK:

11. “Leeward (Love)” feat. Daniel J. Watts, Marquis Hill, Sullivan Fortner, Eric Wheeler & Joe Dyson