© Rootsville.eu

Lea McIntosh (US)
tiltle: Blood Cash
music: Blues
release date: august 20, 2021
label: Shark Park Records
publicity: Devious Planet (Pati deVries)
radio promotion: Michelle Castiglia (Mail)
info artist: Lea McIntosh

© Rootsville 2021


Lea McIntosh's gedurfde en onderscheidende albumdebuut, Blood Cash, weerspiegelt een aangeboren talent dat al op jonge leeftijd duidelijk was. Een uitzonderlijk aanbod dat haar intrinsieke capaciteiten als zangeres en songwriter onder de aandacht brengt, het bevat zeven originele nummers die Lea samen schreef met medewerker en gitarist Travis Cruse, geholpen en bijgestaan ​​door ervaren muzikanten Myron Dove op bas, drummer Deszon Claiborne, toetsenist Eamonn Flynn en Andy Just op mondharmonica.

Met een bluesy zwaai en branie, bevestigt het materiaal duidelijk Lea's vertrouwen en helderheid. Van de brutaliteit van openingsnummer "Blood Cash", de assertieve houding van "Blue Stoned Heart", "Tènnessee Hurricane" en "FantasyWoman", de soepele shuffle van "Purple Suede Boots", de rustige vastberadenheid van "Soul Stripped ” tot aan de pittige finesse van het profetische nummer “The Fire ls Coming”, toont Lea de verve, vitaliteit en veelzijdigheid die duidelijk het feit logenstraffen dat dit haar eerste opname is.

Lea werd geboren om de blues te zingen. Ze groeide op in een onrustig gezin waar ze getuige was van drugs, geweld en criminele chaos. Haar moeder werd vermoord toen Lea nog maar elf was, en in haar vroege jaren kreeg ze te maken met fysieke en emotionele mishandeling. Als gevolg hiervan heeft ze een stem gegeven aan haar onrustige, tumultueuze verleden en heeft ze zichzelf opnieuw bevestigd met een plaat die zowel haar talent als haar vasthoudendheid weerspiegelt.

 

tracks:

01 Blood Cash
02 Blue Stoned Heart
03 Tennessee Hurricane
04 Fantasy Women
05 Purple Suede Boots
06 Soul Stripper
07 The Fire ls Coming