© Rootsville.eu

Lindsay Beaver & Brad Stivers (US)
tiltle: Selftitled
music: Blues
release date: 2021
label: VizzTone
info artist: Lindsay Beaver - Brad Stivers


© Rootsville 2021


Deze twee namen, Lindsay Beaver en Brad Stivers, zouden bekend moeten zijn bij bluesfans, vooral de eerste die de aandacht trok met haar Alligator-release van 2018, Tough as Love. Stivers bracht een jaar eerder zijn VizzTone-release uit. Beiden speelden op Beaver's album en worden beschouwd als twee van de populairste muzikanten in de Austin, TX-scene, die de erfenis van Antone's en hun voorouders voortzetten. Geen van beiden groeide op in de buurt van Texas, maar werd door soortgelijke gevoeligheden aangetrokken tot de Live Music Capital.

Lindsay Beaver is een klassiek en jazz geschoolde muzikant die verliefd werd op de emotie van de blues, voornamelijk van Billie Holiday en later van de Canadese bluesband The Garrett Mason Trio. Voor dit titelloze debuut gingen ze naar Mason's Halifax-studio om deze tientallen tracks op te nemen, waaronder elf originelen. Mason speelt gitaar op "See You Again" en de Canadese harmonist Joe Murphy verschijnt op "I Know What to Do", terwijl de Canadees Barry Cooke zijn taken verdeelt tussen orgel en bas. De Amerikaanse gastgitaristen Kirk Fletcher (“One Condition”) en Zach Zunis (“You’ve Got No Right”) komen elk aan de beurt.

Brad Stivers komt oorspronkelijk uit Colorado en bracht op dit label zijn debuut soloplaat Took You Long Enough uit. Niet lang na zijn debuutrelease voegde hij zich bij Beaver, die meteen begon te touren tot de release van "Tough As Love" waarop hij op elk nummer gitaar speelt. Hier wisselt hij zang en songwriter-credits af zonder één co-write met Beaver, terwijl hij gitaar speelt op elk nummer, maar hoe dichterbij, de eenzame cover, het akoestische "You're So Fine" waar Beaver de gitaar hanteert. Ze voegt ook ritmegitaar toe aan twee nummers.

De muziek heeft slechts een paar 12-bar bluesnummers , waarin wat soul, Texas R&B en vintage rock n' roll worden gemengd. Het album begint met het puffende "One Condition" met beide zang terwijl Fletcher de zinderende gitaarpauze neemt. Murphy's harp siert Beaver's "I Know What to Do" terwijl beide soulvolle vocale karbonades verhandelen op de door Stivers geschreven R&B "Hesitate", een album dat opvalt. "See You Again" is een terugkeer van Beaver waarbij Mason de fingerpicking doet in de dubbele gitaarmodus met Stivers. Stivers sist op zang en gitaar in zijn "Getting Gone", waarbij hij wat Chuck Berry-achtige riffs afvuurt, terwijl Beaver het tot een zwoele suddering brengt in haar eigen opvallende "Take It Slow", de eerste van drie opeenvolgende deuntjes uit haar pen. "Be Alright" is een puffende shuffle, gezongen door Stivers en voortgestuwd door haar aanhoudende beats en zijn doordringende gitaar. Beaver neemt de vocalen op "You've Got No Right", met Zach Zunis die naar voren stapt op de bijl.

 

tracks:

01. One Condition (Feat. Kirk Fletcher) (3:34)
02. I Know What to Do (Feat. Joe Murphy) (2:55)
03. Hesitate (4:36)
04. See You Again (Feat. Garrett Mason) (1:58)
05. Getting Gone (2:47)
06. Take It Slow (3:20)
07. Be Alright (3:10)
08. You've Got No Right (Feat. Zach Zunis) (4:37)
09. It's Love (2:56)
10. Somebody Else Will (3:26)
11. Slim Pickin' (4:06)
12. You're So Fine (2:56)