© Rootsville.eu

Little G Weevil (Hun)
tiltle: Live Acoustic Sessions
music: Blues
release date: 2021
label: Hunnia Records
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info artist: Little G Weevil

© Rootsville 2021


In volle pandemie periode kwam ook "Little G Weevil" niet stil te zitten en bracht hij eerder dit jaar zijn "Live Acoustic Sessions' uit. Een album met maar liefst 17 tracks op. Voor deze release heeft NativeDSD Mastering Engineer Tom Caulfield samengewerkt met Hunnia Records om de originele DSD 256 Stereo-opname van het album te maken en vervolgens wordt elke DSD-bitsnelheid afzonderlijk opnieuw gemoduleerd. Dit resulteert in een afzonderlijke DSD-bitsnelheid in een individuele pas met behulp van de Signalyst HQ Player Pro 4-masteringtools. Native DSD-luisteraars krijgen een exclusieve bonus - dit prachtige album in Pure DSD!

Little G Weevil is een zeer gewaardeerd lid van de wereldwijde bluesgemeenschap. Hij is de solowinnaar van de International Blues Challenge van de Blues Foundation in 2013 en is genomineerd voor de USA Blues Music Award, Blues Blast Music Award en USA Independent Blues Award. Hij bracht acht internationaal geprezen albums uit en toerde over de hele wereld.

Gee groeide op in Boedapest, Hongarije. Hij vormde zijn eerste band in 1996 en begon voornamelijk in Europese landen te touren voordat hij in 2004 naar het zuiden van de Verenigde Staten verhuisde. Hij bracht tijd door in Birmingham, AL en Memphis, TN terwijl hij probeerde zich op de lokale scene te vestigen. Uiteindelijk brak hij door met een vast optreden in Beale Street in Memphis en begon zijn reputatie te groeien.

Op het album horen we ook stemmen uit het Verenigd Koninkrijk en Hongarije: Dionne Bennett, Ian Siegal, Fatima Mohamed, CéAnne, Vera Jonas, Sena Dagadu, Rita Foris, Jonathan Andelic en Mo' Gigs-frontman Csaba Gál "Boogie". Buiten covers van John Lee Hooker en R.L. Burnside, en de traditionals "Casey Jones" en Early in the Morning" zijn alle andere songs van de hand van Little G Weevil.

Deze "Live Acoustic Sessions" brengt ons gedeeltelijk terug naar de pre-war blues. Onsterfelijke nummers als "Poor Black Mattie" van Burnside en het afsluitende "Roll And Boogie" van JLH kleuren dit album. Uiteraard staat de traditional "Early In The Morning" er ook zonder verpinken net als de originals "Place A Dollar In My Hand" en het met fingerpickin' geinfiltreerde "Fastest Man".

 

tracks:

 1. Keep Going (Live)
 2. Real Men Don't Dance (Live)
 3. Braggin' (Live)
 4. When The King Was Told (Live)
 5. Early In The Morning (Live)
 6. Place A Dollar In My Hand (Live)
 7. Sasha Said (Live)
 8. Dad's Story (Live)
 9. Apple Picker (Live)
 10. Casey Jones (Live)
 11. Poor Black Mattie (Live)
 12. Fastest Man (Live)
 13. Going Back South (Live)
 14. On My Way To Memphis (Live)
 15. Back Porch (Live)
 16. She Used To Call Me Sugar (Live)
 17. Roll And Boogie (Live)