© Rootsville.eu

Los Lobos (US)
tiltle: Native Sons
music: Blues - Roots
release date: juli 30, 2021
label: New West Records
promotion: Klanderman Promotion
info artist: Los Lobos

© Rootsville 2021


David Hidalgo (vocals, guitars) - Louie Pérez, Jr. (vocals, guitars) - Cesar Rosas (vocals, guitars, bass, Hammond B3 organ) - Conrad Lozano (vocals, bass) - Steve Berlin (saxes, midisax, keyboards) AKA Los Lobos, deze namen hoeven al decennia geen introductie meer. Geen "Anselma" of "La Bamba" meer maar 13 nummers waarbij hun beeld als "Native Sons" weer nadrukkelijker in beeld komt.

Het album is geproduceerd door Los Lobos in East LA en vindt dat de band hun muzikale DNA in kaart brengt als een caleidoscopische selectie van tribute-nummers uit hun thuisland, wat uiteindelijk een cruciale momentopname van L.A.'s muzikale erfgoed creëert. De in Los Angeles gevestigde band Los Lobos is altijd geïnspireerd door hun omgeving en de plek die ze thuis noemen. Hun muziek is beïnvloed door rock and roll, Tex-Mex, country, zydeco, folk, R&B, blues, brown-eyed soul en traditionele muziek zoals cumbia, boleros en norteños. Met Native Sons wilde de band al deze invloeden laten zien met hun eigen kijk op de nummers van Los Angeles van enkele van de grootste songwriters van de stad.

Native Sons bevat 13 nummers van bekende LA-artiesten zoals Buffalo Springfield, WAR, Jackson Browne en de Beach Boys, evenals diepe stukken van de Jaguars, The Blasters en The Premiers. Het titelnummer van het album is de enige originele compositie die door de band is geschreven.

"Love Special Delivery" is de opener en is een knipoog naar hun buurt, een nummers van "The Midniters" die als een garage rock band bekend staan. Prachtig gebracht is dan "Bluebird / For What It’s Worth" waarbij de overgang naar Buffalo Springfield's "Bluebird" naar "For What It’s Worth" toch enig kippenvel bij me opwekt. Titeltrack en original "Natie Son" is dan weer een tearjerker van formaat alvorens om te schakelen naar "Farmer John" in de versie van "The Premiers" en zo verdwalen we in de 60-ties.

Van de surf van de "Beach Boys" met hun "Sail On, Sailor" tot de Ghetto soul van WAR met "-het alom gekende "The World Is A Ghetto" is zelfs voor deze East LA'ers een koud kunstje. Nog een stukje Californische rock 'n roll geschiedenis met "Flat Top Joint" van The Blasters van Dave en Phil Alvin en zo kijken we met het afsluitende instrumentaaltje "Where Lovers Go" van "The Jaguars" al uit naar begin 2022 voor hun "Native Sons-tour".

tracks:

01. Love Special Delivery
02. Misery
03. Bluebird / For What It’s Worth
04. Los Chucos Suaves
05. Jamaica Say You Will
06. Never No More
07. Native Son
08. Farmer John
09. Dichoso
10. Sail On, Sailor
11. The World Is A Ghetto
12. Flat Top Joint
13. Where Lovers Go

musicians:

David Hidalgo - vocals, guitars
Louie Pérez, Jr. - vocals, guitars
Cesar Rosas - vocals, guitars, bass, Hammond B3 organ
Conrad Lozano - vocals, bass
Steve Berlin - saxes, midisax, keyboards


Additional Musicians:
David Hidalgo, Jr. - Drums
Jason Lozano - Drums
Dannie Ramirez - Trombone
Camilo Quinones - Percussion
Phil Parlapiano - Keyboards
Dannie Ramirez - Trombone
Aaron Ballesteros - Drums
Little Willie G - Vocals
Jason G Backing - Vocals
Barrence Whitfield - Backing Vocals
Enrique “Bugs” Gonzalez - Backing Vocals