© Rootsville.eu

Louien (Nor)
tiltle: No Tomorrow (EP)
music: Singer-songwriter
release date: june 4, 2021
label: Jansen Records
promotion: Klanderman Promotion
info artist:

© Rootsville 2021


De weg naar succes kent meestal veel scherpe bochten en onverwachte omwegen, maar dat gold vooral voor "Live Miranda Solberg". Toen Solberg, beter bekend als haar muzikale bijnaam Louien, in 2016 een demo deelde op haar Soundcloud-pagina, had ze geen idee dat ze snel succes zou hebben in haar thuisland Noorwegen. Als een van de opvallende stemmen in de vierkoppige outfit Silver Lining, kreeg Solberg veel bijval en trad hij op op enkele van de grootste muziekfestivals in de regio.

Dat collectieve succes bracht haar ertoe haar eerste solo-album te maken, Geen van mijn woorden. Het project, uitgebracht in 2019, vertegenwoordigde een cruciale maar ongelooflijk uitdagende periode in haar leven. Ze verloor haar vader, een acteur en zanger die een blijvende invloed op Louien heeft achtergelaten, waardoor ze haar creatieve talenten heeft gevormd en aangemoedigd. De LP introduceerde Louien als een artiest die niet bang was om haar hart op tafel te leggen, zelfs als de meesten het zouden verbergen om te genezen. De desoriënterende mist van verdriet begon op te trekken, waardoor ze gemakkelijker nieuwe onderwerpen en ideeën kon verkennen door middel van songwriting.

Het resultaat van deze persoonlijke herijking is No Tomorrow, een EP die Louien stevig op nieuw terrein vestigt, met een gedurfd creatief perspectief en visie. Met de begeleiding van producer Øyvind Røsrud en een verzameling ongelooflijk getalenteerde muzikanten bij de hand, creëerden ze een getextureerde indie folk soundscape die zowel boeiend als opbeurend is. Lead single "Better Woman" spreekt vanuit het perspectief van een vrouw die wanhopig probeert door te dringen tot haar geliefde, en daarbij haar eigenwaarde in twijfel trekt. "Deep Within" onderzoekt het gevoel een hoofdstuk binnen te gaan waar je zo naar verlangde om het eindelijk te begrijpen, terwijl "Woke Up from the Dead" die onverklaarbare momenten onderzoekt waarop iemand die is overleden weer op de vreemdste plaatsen lijkt te verschijnen. Met grote ogen en een vol hart heeft Louien een reeks liedjes tot leven gebracht die spreken tot de menselijke ervaring, in al zijn steeds veranderende complicaties, mysterieuze momenten en scherpste bochten.

Het album werd opgenomen met Øyvind Røsrud Gundersen in de Brageveien Studio in Oslo. Onder de gasten zijn Kaja Fjellberg Pettersen, Henrik Lødøen, Øystein Braut, Kristine Marie Aasvang, Signe Marie Rustad en Einar Kaupang.

tracks:

01 Deep Within
02 Better Woman
03 No Tomorrow
04 Fire
05 Woke Up From The Dead