© Rootsville.eu

Luca Kiella (US)
tiltle: Ready For You
music: Blues
release date: october 22, 2021
label: Cypress Road Productions
info artist: Luca Kiella
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2021


Luca Kiella lanceerde zijn solocarrière in 2019 en bracht zijn debuut-ep "Figure it Out". Het gevarieerde en vrolijke album werd wereldwijd goed ontvangen door critici, radio's en fans, waardoor hij een plek kreeg op gevestigde locaties en festivals in binnen- en buitenland. Het nieuwe album "Ready For You" wordt uitgegeven op Cypress Road Productions. Het nieuwe werk bevat 12 originele liedjes met frisse en onbeschaamde songwriting met verhalen over liefde, hartzeer, ontberingen en de huidige samenleving.

Luca Kiella speelt in de nieuwe plaat een van Chicago's beste ritmesecties en krachtige blazers onder leiding van Bonerama's trombonist Mark Mullins, opgenomen in de historische Esplanade Studios in New Orleans. "Ready For You" presenteert een divers en volwassen geluid met diepgewortelde songwriting, strakke grooves, en een expertise op de piano en het Hammondorgel die de gevoelens van elke blues-, funk- en soulliefhebber raakt.

Ontvanger van de 2019 Blues Music Award met "The Welch Ledbetter Connection", Luca Kiella speelt in de nieuwe plaat samen met één van Chicago's beste ritmesecties en krachtige blazers onder leiding van Bonerama's trombonist Mark Mullins, opgenomen in de historische Esplanade Studios in New Orleans.

Het album opent met het funky en groovy “Till Tomorrow”, de eerste single van het record. Het biografische deuntje gaat over het chaotische en aanmatigende stress van de hectische wereld van vandaag en de wens om een ​​broodnodige pauze te nemen. De officiële videoclip van het nummer is uitgebracht met de lancering van het album. "Here No More" is een funk-rock deuntje dat diep in de wereld van immigratie, een beschrijving van escapisme uit ontberingen en het gevoel van afgewezen worden uit onwelkome landen. Het beschikt over pittige hoorns en een sterke en serieuze pianosolo.

"I Hate My Boss" brengt je naar New Orleans met een tweede regel beat en onbeschaamde teksten vol humor over die ene baas in ieders leven dat het bestaan ​​van mensen onnodig ellendig maakt. "Desperate Train To Nowhere" vertraagt ​​met zijn soul-pop sfeer, die het verhaal vertelt van twee verliefde mensen die niet kunnen stoppen om vooruit te gaan ondanks het feit dat ze twee verschillende bestemmingen hebben. Het gevarieerde album verkent traditionele bluesstemmingen met "Wanna Love You Tonight", evenals rockgrooves met "Misstep", de nieuwste met een sublieme trombone-solo van Mark Mullins.

"Ready For You" bevat ook strijkers op het met pop doordrenkte deuntje "A True Connection", waarin Luca reflecteert op de huidige tijden van onzekerheid en gebrek aan menselijke interacties, evenals op de ballad "Is There Any Love Voor Left For Me?". Beide nummers dompelen zich onder in langzame en oprechte klanken die het verlangen naar zinvolle verbindingen weergalmen. Luca Kiella's diverse en volwassen werk toont diepgewortelde songwriting, strakke grooves, en een expertise op de piano en Hammond

tracks:

1. Till Tomorrow 03:28
2. Here No More 03:11
3. I Hate My Boss 03:41
4. Desperate Train To Nowhere 04:25
5. Ready For You 04:40
6. Many Reasons Ago 04:01
7. Misstep 03:49
8. A True Connection 04:48
9. Let You Go 03:52
10. Wanna Love You Tonight 03:37
11. Won't You Please 03:58
12. Is There Any Love Left For Me? 05:26