© Rootsville.eu

Marco R.Wagner (Mex)
tiltle: Back In The Plow
music: Americana
release date: 2021
label: Multipli Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Marco R.Wagner

© Rootsville 2021


De kleinzoon van een orkestdirecteur van Duitse afkomst, zoon van een Spaanse schilder en een pianist uit Brazilië, Marco R Wagner is geboren en getogen in de kunstscene van Rio de Janeiro in de jaren 60. Hij had zijn eerste optreden in Spanje toen hij 17 was en maakte deel uit van de culturele revival van Madrid, 'La Movida'.

In 1980 verhuisde hij naar New York City om zich daar te vestigen als singer-songwriter van waaruit hij ook de folkscene van Boston bezocht. In 1991 bracht hij "What's Love Remains" uit, dat in New York goede recensies kreeg. Marco verhuisde in de jaren 90 naar Nashville waar hij zijn 2e album "Poet, Painter & Cowboy" opnam en samenwerkte met artiesten als Dolly Parton, Jana Stanfield, Julie Gold, ex-leden van de Byrds, Guess Who, Orleans, New Grass Revival en The Wooten Brothers. Marco toerde met artiesten als Sid Griffin van The Long Ryders, Gene Taylor van Canned Heat en The Blasters en Luthea Salom.

In Nashville was hij mede-oprichter van de populaire lokale band The Joytoys die “Come Out And Play!” publiceerde. in 1997, en richtte hij zijn eigen back-upband Worlds Collide op met wie hij "140 Reasons" uitbracht nadat hij in 2005 een deal had gesloten met verschillende platen in Europa. Het album was een kandidaat voor de Spanish Music Awards in 2 categorieën, terwijl zijn veelgeprezen anti-oorlog single "Democratize" werd gekenmerkt op de website van Neil Young's. "My Old Spain" in 2014 was een americana-verzameling van akoestische nummers met geweldige samenwerkingen, zoals Jeff Espinoza van The Gypsy Runners en Ramón Arroyo van Los Secretos, die lovende recensies en airplay in heel Europa en de VS opleverden.

"Music Love Magic" in 2018 volgde het succes van zijn voorganger met een eerste tour van 1 maand in zijn geboorteland Brazilië en 3 in Europa. In 2021 brengt Marco R Wagner zijn nieuwe album “Back To The Plow” uit. Tijdens deze moeilijke maanden wereldwijd heeft Marco zijn observaties aangescherpt over wat ons zou kunnen volharden in nederigheid. Hij kanaliseert het door middel van nieuwe composities voor zijn 6e album met originele liedjes en heeft alleen in zijn thuisstudio in Spanje alle instrumenten en zang opgenomen voor 13 nieuwe nummers. Een van de nummers was wederom een samenwerking met zijn compadre Jeff Espinoza. En zoals altijd werd het album bewerkt en gemasterd door zijn goede vriend Grammy Award-winnaar ingenieur Michael St Leon in The Switchyard Studios in Nashville, en uitgegeven door zijn vertrouwde label Multiple Records. Deze laatste bundel sluit een trilogie af met zijn vorige 2 inspanningen.

Het album kende als "EP" een opstart in 2020 maar maar deze "Back To The Plow" keert in 2021 als full album.

tracks:

01 Gredos Sunrise
02 In The Middle Of The Night
03 Back To The Plow
04 To Hold But Not Tight
05 Some Years From Now
06 Jeannine (ft. Jeff Espinoza)
07 From The Ministers
08 Nowhere To Go But Paris
09 The Spinning Of The Wheels
10 What's All ABout
11 Heartache to Heartache
12 Ordinary People
13 Song For Marina