© Rootsville.eu

Mala Oreen (CH)
tiltle: Awake
music: Singer-songwriter
release date: november 2021
label: Tourbo Music
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Mala Oreen

© Rootsville 2021


Mala Oreen is een Zwitsers-Amerikaanse folk singer-songwriter en fiddler die haar thuis maakt in Luzern. Haar muziek is beschreven als "helend", "krachtig", "magnetisch", "gepassioneerd" en "zo puur als een Alpenstroom". Mala groeide op in een huis waar muziek van levensbelang was. Haar ouders hebben haar een liefde voor vocale en instrumentale muziek bijgebracht. Ze begon haar klassieke vioolstudies als jong meisje, maar verbetert nog steeds haar vaardigheden als zangeres, violiste en gitariste.

De platencollectie van haar moeder was een vroege inspiratiebron. Ze werd verliefd op Amerikaanse en later Ierse en Appalachische volksmuziek die er zoveel van beïnvloedde. Mala Oreen concentreerde zich op haar vioolspel en werd lid van verschillende folkloristische groepen in Zwitserland. Van 2009 tot 2018 toerde ze met haar eigen Celtic-Americana band, Mala & FyrMoon. Ze deelde podia met grote Bluegrass- en Folkartiesten zoals Dale Anne Bradley, de Kruger Brothers en vele anderen.

De nummers van haar nieuwe album "Awake" zijn ontstaan tijdens een langer bezoek aan de VS, waar ze gelijkgestemde artiesten ontmoette. Ze hebben subtiel hun stempel gedrukt op de nummers die op het album verschijnen. De thema's van het album beslaan veel terrein, van genieten van de creatieve impulsen die het leven ons allemaal biedt tot aan zijn beperkingen. Het gaat over de helende en wilde krachten van de natuur en ook over verdriet en verlies.

Haar eerste solo-release was een album getiteld "Simply A Lotus" in 2011, gevolgd door "On The Run" uit 2014, uitgebracht met de FyrMoon-band. Mala legt graag uit dat ze liedjes schrijft vol hoop en genezing. Haar eigenlijke album "Awake", met 10 tracks erin, is een album vol emotionele sporen, prettige sfeer en warme arrangementen werkt ook. Haar liedjes worden meestal in een gemiddeld of langzamer tempo gespeeld, waarbij helder en precies spel en haar heldere vocalisatie vrijwel altijd de overhand hebben. Met de mueiek van Mala Oreen is poëzie noot ver weg.

tracks:

01. Ragged Queen
02. Moon Shame Moon
03. Offspring
04. Soldier On
05. Treshold
06. Breathing Hope
07. Ghost Cat
08. Awake
09. Mosaic
10. Untied