© Rootsville.eu

Malford Milligan & The Southern Aces (US/NL)
tiltle: I Was A Witness
music: soul - roots - americana
release date: september 24, 2021
record label: Surburban Records
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: Malford Milligan


© Rootsville 2021


De geruchten deden al een tijdje de ronde en op 24 september 2021 is het dan zover. De zeer geliefde "Malford Milligan" brengt samen met "The Southern Aces" met "I Was A Witness" hun nieuwe album op de markt. De release vindt plaats in het "Vanberesteyn Theater" in Veendam.

Malford Milligan is een Amerikaanse soul-, blues- en gospelzanger uit Austin, Texas die wordt vergeleken met Otis Redding, Al Green en James Carr. Hij is acht keer bekroond als "Best Vocalist" bij de jaarlijkse Austin Music Awards. In 1994 hielp hij met het vormen en frontman van de Texas-supergroep, Storyville, met gitaristen David Holt, David Grissom en de ritmesectie van Stevie Ray Vaughan's Double Trouble, waaronder bassist Tommy Shannon en drummer Chris Layton. De band bracht drie albums uit: Bluest Eyes (1994), A Piece Of Your Soul (1996) en Dog Years (1998).

In 2002 nam Milligan het veelgeprezen album "Sweet Cherry Soul" op en bracht het uit, ondersteund door een band uit Nederland die was samengesteld door Milligans vriend en Nederlandse muzikant/producer Jack Hustinx. Vooreerst noemde de band "The Malford Milligan Band" maar zou later na de hereniging met Jack Hustinx worden omgevormd tot het huidige "Malford Milligan & The Southern Aces". Na zijn lange verblijf in Austin In 2017 werkten Malford en oude vriend Jack Hustinx opnieuw samen. In mei 2018 kondigden de twee officieel het album "Life Will Humble You" aan, een album dat een weergaloos succes kende.

Nu is er dus het 12 nummers tellende "I Was A Witness". Het album opent met de titeltrack en "I Was A Witness wordt hier vergezeld van enige stevigere beats. soul. Mooi is zonder meer ook de gevoelige ballad "This Old World", dat dan weer wordt gevolgd door het soulvolle " Take A Knee", een nummer waarin het stemtimbre van Malford volledig tot ontplooiing komt. Rock 'n roll dan met het meer dan swingende "Tell The Truth & Shame The Devil".

Het nummer "Until The Rain" is enkel op de CD te verkrijgen en werd als single uitgebracht in 2020. Deze song vormt een mix van soul en americana, de singature van "Malford Milligan & The Southern Aces". Heerlijke organ grooves krijgen we op het laid back maar soulvol gebrachte "Freedom Ain’t Free" waarna er wordt afgesloten met "Wake Up", eentje met een knipoog naar de Ghetto soul van Donny Hathaway. Uh Huh, Oh Yeah...

Tracks:

01. I Was A Witness
02. This Old World
03. Take A Knee
04. Tell The Truth & Shame The Devil
05. It Hurts Too Bad
06. I’m So Tired
07. Until The Rain (CD track only!)
08. If I Died Today
09. Freedom Ain’t Free
10. I’m Worried
11. Ain’t No News Like Bad News
12. Wake Up

musicians:

Malford Milligan

The Southern Aces:

Jack Hustinx
Roel Spanjers
Eric van Dijsseldonk
Fokke de Jong
Roelof Klein
Sheree Smith