© Rootsville.eu

Mandy Marylane (US)
tiltle: Blues Shack (EP)
music: Blues - Americana
release date: 2021
label: Y&T Music
promotion: Michelle Castiglia (Mail)
info artist: Mandy Marylane


© Rootsville 2021


Ook haar debuut kwam er met een EP en vervolgt nu met eveneens een kort album. We hebben het hier over Mandy Marylane, een dame met een zeer bluesy klankkleur waarbij haar muziek een mix is van blues en Americana.

Blues Shack." is geproduceerd door Fernando Perdormo en bevat Mandy's nieuwe interpretaties van 5 klassieke blues-, gospel- en countryklassiekers. Elk exemplaar van de EP wordt geleverd met een genummerde en gesigneerde kunstdruk door Mandy en Fernando. Y&T Music heeft eerder albums uitgebracht van verschillende artiesten, waaronder The Mavericks, Mary Karlzen, For Squirrels, Eric Andersen, Arlan Feiles, Amanda Green, Charlie Pickett, samen met tribute-albums van folktroubadours Fred Neil en Jim Wurster. Y&T is verheugd Mandy Marylane aan de lijst van artiesten toe te kunnen voegen die zijn geïntroduceerd via het in Miami gevestigde label.

Helaas staan er maar 5 nummers op dit mooie schijfje. Nummers waarbij ze opent met het met ragtime geïnfiltreerde " Devil's Got the Blues". Nummers als "High and Dry" en "Blues on the Ceiling" nemen je mee in de sfeer van 30-tiger blues waarbij je koudweg wordt gepakt door Mandy's mooie en glasheldere stem. Afsluiten doet ze in diezelfde beklijvende sfeer met het gospel bluesje "Dragnet for Jesus". Mooi, Mooi en nu maar hopen op een full CD.

tracks:

1. Devil's Got the Blues
2. High and Dry
3. Blues on the Ceiling
4. Drunkard's Blues
5. Dragnet for Jesus