© Rootsville.eu

Maria Muldaur ft. Tuba Skinny (US)
tiltle: Let's Get Happy Together
music: NOLA Jazz - Ragtime - Blues
release date: may 17, 2021
label: Stony Plain Records
promotion: Jazz Promo Services
info artist:
Maria Muldaur - Tuba Skinny

© Rootsville 2021


De zesvoudig Grammy-genomineerde Maria Muldaur, die de naam 'The First Lady of Roots Music' heeft gekregen voor eerdere albums die haar brede invloeden van blues, country, folk, jazz en zelfs muziek van de jug-band raken, zet haar verkenning van de grote Amerikaanse roots muziek songbook verder. Tijdens haar laatste excursie, dit keer naar de vintage jazz- en bluesgeluiden van de jaren twintig en dertig, werkt Maria samen met de veelgeprezen straatband Tuba Skinny uit New Orleans voor "Let's Get Happy Together".

Muldaur nam Let's Get Happy Together op in Marigny Studios in New Orleans, samen met de leden van Tuba Skinny, waaronder Shaye Cohn (cornet), Todd Burdick (tuba), Barnabus Jones (trombone), Jason Lawrence (banjo), Craig Flory (klarinet) , Greg Sherman (gitaar), Max Bien-Kahn (gitaar) en Robin Rapuzzi (wasbord). Dit is Maria's 43ste albumrelease in een lange en legendarische carrière, en haar negende op Stony Plain.

Maria Muldaur is wereldwijd het meest bekend vanwege haar megahit 'Midnight at the Oasis' uit 1974, die verschillende Grammy-nominaties ontving en haar voor altijd in de harten van Baby Boomers overal verankerde; maar ondanks haar aanzienlijke popmuzieksucces, kan haar carrière van meer dan 55 jaar het beste worden omschreven als een lange en avontuurlijke odyssee door de verschillende vormen van American Roots Music. Tijdens de Folk Revival van de vroege jaren '60 begon ze vroege blues, bluegrass en appalachian ‘Old Timey’ muziek te verkennen en te zingen. Ze begon haar opnamecarrière in 1963 bij de Even Dozen Jug Band en kort daarna sloot ze zich aan bij de zeer populaire Jim Kweskin Jug. Band, toeren en opnemen met hen gedurende de jaren '60.


Tuba Skinny @ Ripspiqué Lier © Rootsville

"Tuba Skinny" is een jazz- en ragtimeband zo van de straat geplukt in New Orleans. Als er toch nog muziekliefhebbers zijn die nog nooit hebben gehoord van deze band tik dan vlug de naam in op "You Tube" en dan ben je voor de rest van de dag zoet. Tuba Skinny ontstond in 2009 toen ze als 'buskers' speelden in de straten van New Orleans. Deze traditional ragtime band bestaat uit Erika Lewis (zang), Shaye Cohn (cornet),  Barnabus Jones (trombone), Craig Flory (clarinet), Jason Lawrence (6-string banjo), Greg Sherman (gitaar), Todd Burdick (tuba)  en  Robin Rapuzzi (washboard) en zijn een verzameling van echte straatmuzikanten zoals we deze kennen in de straten van de 'Big Easy'. We konden "Tuba Skinny" beleven in 2018 toen ze bij Ripspiqué in Lier neerstreken voor een avondje jazz.

De samenwerking van Maria Muldaur en Tuba Skinny werkt magisch op deze "Let's Get Happy Together" waarbij de titel het al helemaal duidelijk stelt. Het enige dat we hier missen is de vocale inbreng van Erika Lewis maar dat maakt de kracht van Muldaur's stem dan weer voor de volle 100% goed. Genieten wordt het met den two-step 'I Like You Best Of All' en het leuke 'I Go For That'. Clarinetist Craig Flory boort diep in zijn innerlijke ziel op het bluesgetinte "Delta Bound" waarna de trombone van Barnabus Jones samen met Maria Muldaur in de spotlights staan op “Got The South In My Soul”. Maria Muldaur heeft haar hart verloren aan NOLA met nummers als "Road of Stone" en predikt de jazz met "Big City Blues". Deze "Let's Get Happy Together" is een verademing in het huidige muzikale landschap...

tracks:

01 I Like You Best Of All
02 Let's Get Happy Together
03 Be Your Natural Self
04 Delta Bound
05 Swing Your Singers
06 He Ain't Got Rhythm
07 Got The South In My Soul
08 I Go For That
09 Patience and Fortitude
10 Some Sweet Day
11 Big City Blues
12 Road Of Stone