© Rootsville.eu

Mark Rogers (US)
tiltle: Rhythm of ythe Road
music: Americana - Folkpop
release date: october 01, 2021
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Mark Rogers

© Rootsville 2021


In 1983 liet Mark Rogers zijn LA country-rock band voor wat het was en keerde terug naar zijn thuisbasis DC. Hij realiseerde zich dat van de vele wegen die je in het leven neemt singer-songwriter zijn niet de gemakkelijkste is. Toen hij in de herfst van 1982 zijn muziekcarrière in Los Angeles lanceerde, creëerden Rogers en zijn bandleden bijgewerkte kosmische countryrock in dezelfde stad die het 15 jaar eerder uitvond.

Maar het constante spervuur van synthpop uit de vroege jaren 80 eiste zijn tol van het fragiele gevoel van verbondenheid van de band en Mark trok zich terug naar Virginia om een gezin te stichten. Een paar jaar later liet zijn oude Martin-gitaar eindelijk een nieuwe melodie horen, maar deze keer met woorden die worden toegeschreven aan ervaringen uit het echte leven. Dieper. Resonerend. Hoopvol.

"Every Once In A While" is de eerste single van het nieuwe album van Mark Rogers, "Rhythm Of The Roads". Een nummer waarmee hij toch op gebied van sound terug in de tijd keert. "Just So You Know" wordt de 2e single van het nieuwe album en het was het eerste nummer dat voor de plaat werd geschreven. Het was maart 2020, net toen de pandemie op stoom kwam en we allemaal aan het leren waren om op onze plek te leven.

Het gewicht van onze nieuwe realiteit leek op dat moment surrealistisch en toch erg tijdelijk. "Just So You Know" is een wensbeeld van een post-pandemische wereld waar mensen weer samenkomen om te vieren met hernieuwd optimisme. Er is de laatste tijd een genoeg tegenslag geweest , maar we blijven positief. We zullen dit ding verslaan zijn de woorden van Mark Rogers.

tracks:

01 Fifty Dollar Fine
02 Waiting For Maria
03 Every Once In A While
04 Just So You Know
05 Rain Parade
06 Shake It Down
07 Strange Anticipation
08 Leaving
09 Joking
10 Flying